עמידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עמידה
    מיכל
    13/06/2008

שלום,

בני בן 7 חודשים בדיוק. זוחל על שש כבר כמה שבועות, עמד כמה זמן על הברכיים בלול ולפני יומיים נעמד בלול ומעכשיו כל היום עומד ואף עושה כמה צעדים קדימה. שאלתי היא האם זה לא מוקדם מידי ? כמו כן במידה ותקין מה השלב הבא - האם לתת לו לעמוד גם כשהוא לא בלול על מנת שילמד ללכת? אילו תרגילים מומלתים? אולי לקנות הליכון או משהו מעודד/עוזר הליכה?

כמו כן, לפני שהחל לעמוד על הברכיים ולזחול הוא כל הזמן ניסה להתיישב בצורה תקינה אך מאז שמתקדם אינו מרגיש צורך כנראה ורק עומד כל היום וזוחל. הוא יושב בעגלה בעודו מחזיק עם הידיים לפעמים כשעה רצוף ולא מתעייף וגם כאשר מושיבים אותו בלי תמיכה לא נופל ויושב פחות או יותר ישר. איך ניתן לעודד אותו להתיישב כי אני שמה לב שהוא מתיישב מהעמידה ולא כמו שצריך.

סליחה על מבול השאלות
    המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עמידה

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    14/06/2008

הי מיכל
    בנך אכן התחיל לזחול מאוד מוקדם וזה לא תמיד בהכרח מוקדם מידי.
    אבל במקרה שלכם, ע"פ כמה נקודות שציינית, נשמע לי שישנה סיבה אחרת שאינה סתם זריזות.
    את כותבת שבנך לא מצליח להתישב בדרך המקובלת- הטיית הטוסיק לאחור והתישבות,
    הוא מיהר לעמוד והוא מתישב דרך עמידה על הברכיים.
    כל הסימנים האלה מהווים לפעמים אינדיקציה לגב זקוף מידי ומחת מיותר בעמוד השדרה, מתח זה מונע כפיפה של בגב וכל הפעולות שציינתי לעיל מחייבות כפיפה של הגב.
    זקיפת יתר זו (אם בזה מדובר) לא תעבור מאליה ועלולה ללוות את המשך התפתחותו של בנך,
    אני לא אומרת שמדובר בבעיה רצינית אבל זה כן משהו שכדאי לטפל בו ברמת האבחון וכמה תרגילים פשוטים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך, ברח לי..

דבי גרוס דולב
    14/06/2008

אני בהחלט לא ממליצה לעודד הליכה, לא בתרגילים ולא בהליכונים למיניהם אלא דווקא לתרגל כפיפה, המשך מיומנות הזחילה והתעכבות ארוכה קצת יותר בכל שלב.
    אני מסייגת את דברי מפני שאינני מכירה את בנך ,אבל לפי תיאורך נשמע לי כי בזה מדובר.
    אשמח לעמוד לרשותך גם טלפונית להמשך יעוץ ,
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה

שירי קאשי
    15/06/2008

הי מיכל,
    הזחילה של בנך החלה בזמן והיה עדיף שהוא ישאר בשלב זה עוד זמן מה. גופו עדיין לא מוכן לעמידה והליכה והעומס על השרירים והשלד הוא גדול מאוד במיוחד בהתחשב בעובדה שהוא עדיין לא מספיק יציב (אפילו לישיבה). אני ממליצה בשלב הזה להמעיט ככל שנין את הגירוי לעמידה. עדיף להקטין את משך השהיה בלול שם קל לו מאוד להעמד והוא עושה זאת למשך זמן רב. בגילו עדיף להיות על הרצפה/ מזרון/ שטיח בכדי שיהיה לו מרחב בו הוא יכול להתאמן עוד על הזחילה ועל הישיבה. כיום בשל העובדה שהוא כבר גילה את העמידה והוא יכול להיות יותר זקוף, גבוה ועם יותר חופש תנועה הוא מעדיף לשהות שם ולא להשאר על הבטן, לזחול או להתיישב. חשוב בשלב זה לעזור לו לפתח יותר את מערכת שיווי המשקל ולקדם אותו לקראת ישיבה עצמאית ומשחק בישיבה. לגבי ההליכה יש עוד זמן רב עד אשר הוא אמור להיות שם. אני ממליצה לקבוע שיעור פרטי בנושא על מנת שלא יהיה דילוג על שלב זה והתקדמות מהירה מידי ללא הטמעה נכונה של השלבים המוקדמים יותר.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו