מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתפתחת איטית, איך להגיב?ליאה16/06/2008
הפיצפונה שלי, בת שישה חודשים ושבועיים היתה מאז ומתמיד איטית בהתקדמותה ההתפתחותית, חוץ מאשר בלידה.. שהיתה זריזה ומפתיעה, ובשבוע 37.
לקח לה זמן להנות משכיבה על הבטן ולהרים את הראש, והיום עושה זאת נפלא ולאורך זמן ממושך. חשוב להוסיף שהיא כמעט כל הזמן על מזרן פעילות /שטיח. בגיל ארבעה חודשים היו כמה התהפכויות של "פוקסים", ועד היום היא לא ממש מתהפכת באופן מתוכנן. היא זזה הרבה מאד על המזרן. מרימה רגליים לכיוון הפה, משחקת המון עם הידיים, מזיזה חפצים מיד ליד, שולטת לגמריי בהכנסת מוצץ לפה ומשחק איתו.היא מזיזה רגליים כל הזמן ולכל הכיוונים, זוחלת כמו תולעת כשאני מצמידה לה כפות רגליים לכיוון הטוסיק, ונראה שמנסה להתהפך מהגב לבטן כל הזמן ובדרך כלל מגיעה עד לחצי התהפכות וחוזרת לשכיבה על הגב. אני עושה איתה המון תרגילים שלימדה אותי אחות טיפת חלב ומדריכה להתפתחות תינוקות. שאלתי היא מתי עלי להתחיל לדאוג? האם לתת לה להתקדם בקצב שלה? האם יש דבר כזה בכלל? האם לגשת לאיש מקצוע? אני די אובדת עצות. תודה מראש, אמאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאלה
דבי גרוס דולב16/06/2008הי אלה
טווח הגילאים שבו אנו רוצים לראות התהפכות הוא בין 4-6 חודשים.
ביתך נשמעת לי כתינוקת מאוד פעילה אבל יחד עם זאת בעיכוב קטן.
קשה לי לדעת דרך פורמט זה האם זה הקצב שלה או האם ישנו משהו מסוים שמעכב ומפריע בהתקדמות. אני ממליצה להמשיך ולתרגל התהפכויות דרך התרגילים שקיבלת ודרך מאמרים של "ינוקט" שתמצאי באתר זה. אני לא ממליצה לעודד ולתרגל התחלת זחילה על מנת לא לגרום כך שהיא תדלג על שלב בהתפתחות.
בנוסף, כדאי לשקול פגישה עם מדריכה להתפתחות תינוקות אם תוך כ-3 שבועות לא תראי התקדמות, נשמח גם אנחנו לעמוד לרשותך בנושא זה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתפתחת איטית, איך להגיב?
שירי קאשי18/06/2008הי ליאה,
אמנם לכל תינוק יש את הקצב שלו אך גם יש טווח שהוא מקובל כתקין. לא צריך להתרגש מכל סטייה קטנה מהנורמה אך בהחלט להיות עם יד על הדופק. במקרה של תינוקות שלעיתים מוגדרים על ידי ההורים כעצלנים או כחסרי מוטיבציה לתנועה, יש קושי אובייקטיבי שמקשה עליהם על התפתחות התנועה והדבר לא נובע מעצלנות. אצל כל תינוק ניתן למצוא את הדרך להביא ליותר מוטיבציה ובמקרה של קושי מוטורי לטפל בגורם המפריע ולתת לתינוק חופש תנועתי אשר יביא להמשך התפתחות תקינה. אני כן ממליצה לפנות למדריכת התפתחות בכדי לבחון האם יש קושי מוטורי וכן ללמוד כיצד כן לגרות את הילדה לתנועה ולפתח את המוטיבציה שלה. מה שמהווה עיכוב קל בגיל זה עלול להתפתח לעיכוב רציני יותר בהמשך וחבל לא לתת לה מעכשיו כילים אשר יניעו אותה קדימה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)