מתפתחת איטית, איך להגיב?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתפתחת איטית, איך להגיב?
    ליאה
    16/06/2008

הפיצפונה שלי, בת שישה חודשים ושבועיים היתה מאז ומתמיד איטית בהתקדמותה ההתפתחותית, חוץ מאשר בלידה.. שהיתה זריזה ומפתיעה, ובשבוע 37.
    לקח לה זמן להנות משכיבה על הבטן ולהרים את הראש, והיום עושה זאת נפלא ולאורך זמן ממושך. חשוב להוסיף שהיא כמעט כל הזמן על מזרן פעילות /שטיח. בגיל ארבעה חודשים היו כמה התהפכויות של "פוקסים", ועד היום היא לא ממש מתהפכת באופן מתוכנן. היא זזה הרבה מאד על המזרן. מרימה רגליים לכיוון הפה, משחקת המון עם הידיים, מזיזה חפצים מיד ליד, שולטת לגמריי בהכנסת מוצץ לפה ומשחק איתו.היא מזיזה רגליים כל הזמן ולכל הכיוונים, זוחלת כמו תולעת כשאני מצמידה לה כפות רגליים לכיוון הטוסיק, ונראה שמנסה להתהפך מהגב לבטן כל הזמן ובדרך כלל מגיעה עד לחצי התהפכות וחוזרת לשכיבה על הגב. אני עושה איתה המון תרגילים שלימדה אותי אחות טיפת חלב ומדריכה להתפתחות תינוקות. שאלתי היא מתי עלי להתחיל לדאוג? האם לתת לה להתקדם בקצב שלה? האם יש דבר כזה בכלל? האם לגשת לאיש מקצוע? אני די אובדת עצות. תודה מראש, אמאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתפתחת איטית, איך להגיב?

הוספת תגובה

• תגובה לאלה

דבי גרוס דולב
    16/06/2008

הי אלה
    טווח הגילאים שבו אנו רוצים לראות התהפכות הוא בין 4-6 חודשים.
    ביתך נשמעת לי כתינוקת מאוד פעילה אבל יחד עם זאת בעיכוב קטן.
    קשה לי לדעת דרך פורמט זה האם זה הקצב שלה או האם ישנו משהו מסוים שמעכב ומפריע בהתקדמות. אני ממליצה להמשיך ולתרגל התהפכויות דרך התרגילים שקיבלת ודרך מאמרים של "ינוקט" שתמצאי באתר זה. אני לא ממליצה לעודד ולתרגל התחלת זחילה על מנת לא לגרום כך שהיא תדלג על שלב בהתפתחות.
    בנוסף, כדאי לשקול פגישה עם מדריכה להתפתחות תינוקות אם תוך כ-3 שבועות לא תראי התקדמות, נשמח גם אנחנו לעמוד לרשותך בנושא זה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתפתחת איטית, איך להגיב?

שירי קאשי
    18/06/2008

הי ליאה,
    אמנם לכל תינוק יש את הקצב שלו אך גם יש טווח שהוא מקובל כתקין. לא צריך להתרגש מכל סטייה קטנה מהנורמה אך בהחלט להיות עם יד על הדופק. במקרה של תינוקות שלעיתים מוגדרים על ידי ההורים כעצלנים או כחסרי מוטיבציה לתנועה, יש קושי אובייקטיבי שמקשה עליהם על התפתחות התנועה והדבר לא נובע מעצלנות. אצל כל תינוק ניתן למצוא את הדרך להביא ליותר מוטיבציה ובמקרה של קושי מוטורי לטפל בגורם המפריע ולתת לתינוק חופש תנועתי אשר יביא להמשך התפתחות תקינה. אני כן ממליצה לפנות למדריכת התפתחות בכדי לבחון האם יש קושי מוטורי וכן ללמוד כיצד כן לגרות את הילדה לתנועה ולפתח את המוטיבציה שלה. מה שמהווה עיכוב קל בגיל זה עלול להתפתח לעיכוב רציני יותר בהמשך וחבל לא לתת לה מעכשיו כילים אשר יניעו אותה קדימה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו