תינוק בן 3 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 3 חודשים
    אילת
    17/06/2008

שלום רב! זוהי פעם ראשונה שאני נכנסת לפה ואני מאוד מתרשמת! יישר כוח! בני ממש מקסים ולפי טיפת חלב הוא מתפתח טוב. הוא צוחק ומדבר ומרים יפה את הראש. קראתי בינוקט מאמרים על ישיבה וגם פה, ואני ממש חוששת שאני עושה הכל הפוך. הרופא בטיפת חלב טען שהוא לא הרים טוב את הראש ולכן השכיב אותו על הגב וניסה להרים אותו כשהוא אוחז בידיו, למעין מצב ישיבה. לכן ניסינו את זה הרבה בבית ועכשיו אני מבינה שזו היתה טעות. האמנם? בנוסף, הוא יושב הרבה עלינו במצב של התערסלות אבל לאחרונה הוא כל הזמן מושך את עצמו קדימה כדי להתרומם ולשבת וזה נראה שככה נוח לו. האם זה מוקדם מדי? מה ניתן לעשות כדי להימנע מזה? (הוא יושב עלינו הרבה- כשאנחנו מדברים ביננו ההורים, או כשאני קצת רואה טלוויזיה..) איך אפשר לעזור לו והאם זה מאוחר מדי? שאלה אחרונה- מתי כדאי להפוך את העגלה למצב טיולון? המון תודות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 3 חודשים

הוספת תגובה

• תינוק בן 3 חודשים

שירי קאשי
    18/06/2008

הי אילת,
    הרמת התינוק מהידיים לישיבה משמשת את הרופאים בכדי לאמוד את מצב ההתפתחות של התינוק אבל בהחלט לא מומלצת כתרגיל. המצב הזה מעודד מאוד את התינוק להזדקף לישיבה דרך שרירי הבטן שזוהי התיישבות לא נכונה וכן מפעילה לחצים מיותרים על השלד והשרירים בודאי אצל תינוק כה קטן שעדיין לא אמור להיות שם. בשלב זה אתם צריכים להמנע כמה שיותר משהיה במשטחים מוטים (טרמפולינה, עגלה מורמת, ואפילו עליכם). כשאתם מחזיקים אותו והוא מתרומם ניתן על ידי הכנסת היד מתחת הרגליים להרים מעט את האגן כך שהגב מתעגל ובכך להחזיר אותו להשענות עם הגב והראש עליכם. במידה והוא ממשיך להתרומם במצב זה הרי שעדיף להחזיק אותו בתנוחות אחרות כמו ערסול או בשכיבה על הבטן על הרגליים שלכם. את העגלה מומלץ לא להרים עד אשר התינוק לומד לשבת לבדו (בדרך הנכונה מעמידת שש). הרמת העגלה שוב תעודד אותו להמשיך ולהתרומם משרירי הבטן. הושבת התינוק לפני הזמן (לפני שלמד לעשות זאת לבד) יכולה להביא את התינוק לרצות להיות כל הזמן בתנוחה זו וכתוצאה מכך הוא עלול לדלג על שלב הזחילה או לפתח זחילה לקויה על הטוסיק. יש משמעות לעצם הלימוד העצמי ולמעבר משש לישיבה וחזרה לשש.
    מעבר לכך בגילו רצוי שישהה כמה שיותר על הבטן, גם בעגלה בכדי לעודד את ההתפתחות התקינה לקראת התהפכויות וזחילה.
    את יכולה לקרוא מאמר על שלבי ההתפתחות בקישור הבא:
    [a href='http://first-step.co.il/html/katavot.htm#המדריך_המלא' id='link'][/a]

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירי

רינת
    18/06/2008

אפשר שוב את הקישור למאמר אני לא רואה אותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאמר בנושא התפתחות תינוקות

שירי קאשי
    19/06/2008

הי רינת,
    תנסי לעשות גזור והדבק לתוך הדפדפן שלך:

http://first-step.co.il/html/katavot.htm#המדריך_המלא

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו