מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת 8 חודשים ושלושה שבועותהילה19/06/2008
ביתי נולדה בשבוע 36 (גיל מתוקן 7 חודשים ושלושה שבועות) מגיל 5 חודשים התחילה להתהפך
מבטן לגב בחופשויות .ומגיל 6 חודשים התחילה להתהפך מהגב לבטן אומנם בקושי רב אך מגיל 7 וחצי חודשים היא מתהפכת חופשי לכל הכיוונים מסתובבת סביב צירה לשני הכיוונים תופסת כפות רגליים ומכניסה את אצבעות כף הרגל לפה . מגיל 8 חודשים ושבוע היא התחילה לזחול גחון , לפעמים היא מושיטה ידיים קדימה ומושכת את עצמה ולפעמים כמו שחיית חתירה יד יד רגל רגל.
היא עדיין לא יושבת כאשר אני מושיבה אותה היא מחזיקה כמה שניות ואז היא נופלת היא עדיין לא יכולה לעמוד אני מאוד לחוצה מקצב ההתפתחות שלה מה דעתכם על כך?
בנוסף רציתי לציין שביתי מתהפכת בטן גב וגב בטן רק על משטחים רקים (כגון מזרן פעילות) ועל הרצפה היא מפחדת אז אני מנצלת את זה ושמה אותה הרבה על הרצפה על הבטן וכך היא לא מתהפכת לגב האם זה בסדר שהיא הרבה על הרצפה ? והאם בכדי לפתח את זחילת הגחון שלה בכדי שהיא תהיה מהירה יותר רצוי להשים לה מכנס או בלי מכנס אני חושבת שכאשר היא עם מכנסיים היא קצת נדבקת לרצפה וזה מקשה עליה אבל גם עם מכנס קשה לה כי היא מחליקה אז מה עדיף? וגם כיצד לעודד לעמוד על 4 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
הילה19/06/2008סליחה טעות כאשר היא בלי מכנס היא נדבקת לרצפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה להילה
דבי גרוס דולב19/06/2008הי הילה
להלן התשובות לשאלותייך,
נשמע לי שביתך מתפתחת יפה, אומנם מעט איטית אבל לפי הסדר, תוך שהייה בכל שלב ושלב.
לגבי הישיבה, אנו לא יכולים לצפות מתינוק לשבת לפני שהוא עולה על 6, רק מתוך עלייה על 6 והטיית הטוסיק לאחור מתרחשת התיישבות עצמאית. אני מאוד לא ממליצה להושיב את ביתך כדי לא לפגוע בישיבה העצמאית וגם מפני שגופה איננו מוכן לזה, לכן היא לא מצליחה להשאר שם.
עמידה עצמאית רחוקה אף יותר מפני שלפניה צריכים להגיע עלייה על 6, זחילה והתישבות, אנחנו לא רוצים דילוג על שום שלב בהתפתחות התינוק, אל תנסו להעמיד אותה.
זה בסדר מידי פעם להניח אותה על הרצפה כדי שתזחל אבל לשים אותה גם במשטחים שנוחים לה על מנת שתוכל לנוע לפי רצונה ולא רק לפי שאיפתכם להתקדמות. לגבי מכנסיים- השתמשו במה שנוח לה פשוט.
ויש לי גם מספר שאלות- האם הזחילה של ביתכם מיומנת ומהירה או שהיא עדיין מהוססת ולא יציבה?
כי אם כן אולי כדאי לבדוק מה הוא הגורם לקצב האיטי ואולי לעזור לה בכך. האם טונוס השרירים שלה אובחן מתישהו? האם היא משתמשת בהצלבות בעת הזחילה? יד ורגל נגדית?
אשמח לקבל תשובות ולהמשיך בהתיחסותי.
להתיעצות טלפונית או קביעת שיעור פרטי אפשר גם בטלפון- 052-8240914
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
הילה19/06/2008הזחילה שלה לא מהירה רק כאשר היא ממש רוצה להגיע למשהו אז היא זוחלת יותר מהר.
לפעמים זו זחילה כמו חתירה ולפעמים היא גוררת את עצמה בעזרת היד.
מה ששמתי לב זה שהיא לא מסתובבת חופשי בבית למרות שהיא יודעת לזחול צריך לפתות אותה לזחול ( אני שמה דברים על הרצפה שתגיע אליהם ) אבל היא לא בחופשיות עוברת ממקום למקום על דעת עצמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הילה
דבי גרוס דולב19/06/2008הי הילה
לפי תאורך אני מרגישה שיש לביתך מידה מסוימת של קושי בתנועה, היא לא ממש מממשת את היכולות התנועתיות שיכולות להיות לתינוק בגיל זה אבל יחד עם זה היא מתקדמת לפי סולם השלבים.
מכיוון שלא מדובר בעיכוב רציני אלא יותר בקושי ,החלטה אם להיעזר בעזרה חיצונית היא לגמרי שלכם. אני יכולה להעיד כי אבחון נכון ומתן תרגילים יכולים לתת לביתכם דחיפה בהתפתחות וגילוי הנקודה שעוצרת אותה. כלים אלה יכולים להיות לה לעזר בהמשך ההתפתחות המוטורית ולתת תנועה חופשית.
אשמח לעמוד לרשותכם ובכל מקרה בהצלחה.
דבי גרוס דולב
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)