מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן חודשייםל12/06/2007
שלום, אני אמא לתנוק בן חודשיים, רציתי לדעת לגבי ההתפתחות שלו בשלבים אלו, מכיוון שבשבוע האחרון התינוק פשוט לא ישן... הוא מנמנם בערך 10 דקות "ממלא" מצברים ונשאר ער עד לשינת הלילה שאורכת בדרך כלל 3-4 שעות רצופות, הוא מתעורר בערך ב-6:00 בבוקר ופשוט נשאר ער עד הלילה, שאלתי היא האם זה בסדר? האם תינוק בן חודשיים לא אמור לישון יותר? יש לציין שהוא תינוק פעיל מאוד, הוא מגיב לצלילים ודמויות, מחייך אלי, מרים את הראש כשהוא שוכב על הבטן, הבעיה היחידה שהוא פשוט לא ישן, אולי זאת תקופה? אני פשוט קצת דואגת ולא יודעת אם זה דבר טבעי או שאני צריכה לבדוק את זה כי איך יתכן שתינוק בן חודשיים לא עייף???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללילך
דבי גרוס דולב12/06/2007שלום לילך
יש לנו מין דעה כזו שתינוק רק ישן ואוכל וזה לא תמיד כך. ישנם תינוקות שישנים יותר ויש כאלה שפחות. עלינו, בתור הורים ,לדאוג שיהיו נינוחים ומרוצים ולנסות ולהרדימם אם קשה להם עם זה , אבל אם התינוק ער שעות רבות ואינו מתוסכל או עייף מאוד אין הרבה שנוכל לעשות.
כמובן שתינוק צריך מספיק שעות שינה וכמובן שעלינו לסייע לו בכך בגיל צעיר זה אבל ישנם גם תקופות בהם הם ישנים פחות ובכל זאת נינוחים ומאושרים. אז אם תינוקך מרוצה וחוסר השינה אינו מפריע לו המהלך היום אז הכל בסדר!
שיהיה בכייף
דבי ועידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עינת דולב-הדס12/06/2007הי לילך,
קודם כל מזל טוב. שנית תינוקות בני חודשיים ישנים לא תמיד מסודר עדיין אבל יש כאלה שכבר סיגלו לעצמם כשלוש שינות במהלך היום. שנת בוקר קצרה שנת צהריים יותר ארוכה ושנת אחרהצ קצרה. לפעמים השינות מתחברות להן יחד (בוקר עם צהריים או צהריים עם אחרהצ) וכן הלאה. איך בנך ישן בלילה?
כמובן שיש תינוקות שישנים פחות אולם לעיתים מדובר במשהו שמפריע להם ובגללו אינם ישנים רצוף. זה יכול להיות גרפס אם התינוק נרדם על בקבוק או על ציצי, בעיות נשימה, זה יכול להיות רפלקס הבהלה (הקפיצה הזו שתינוק עושה כשהוא נמצא על הגב - רפלקס מורו), זה יכול להיות מתח בשרירים וכו'. את מתארת תינוק פעיל במיוחד יכול להיות שמדובר במתח בשרירים, אם הוא אכן נוקשה, או "נועל" איברים נסי להרפות את המתח על ידי טפיחות, עיסויים, שפשופים, זה עשוי להועיל. אבל שוב אני מזכירה יכולות להיות המון סיבות לחוסר מנוחה אצל תינוקות והכי נכון לאבחן כל תינוק באופן אינדבידואלי.
בכל אופן אני מצרפת קישור לכתבה על שנת החיים הראשונה - למה לצפות. הכתבה נמצאת באתר שלנו שם גם נמצאים פרטים על השיטה, אם את מעוניינת במפגש אבחון את מוזמנת ליצור קשר עם המרכז.
http://first-step.co.il/html/hamlaza1.htm#שנת
לילה טוב
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
