גמישה מידיי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמישה מידיי
    מיקי
    20/06/2008

שלום רב
    בתי בת כמעט 10 חודשים והיא מתהפכת ומתגלגלת בבית אבל עדיין לא מראה סימניי זחילה.
    הייתי איתה בטיפת חלב אצל הרופאה והיא אומרת שיש לה פיסוק רחב מידיי והיא גמישה מידיי.
    היא נתנה לי מספר תרגילים אבל אין שינוי.
    האם שחיה יכולה לעזור לה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמישה מידיי

הוספת תגובה

• תגובה למיקי

דבי גרוס דולב
    20/06/2008

הי מיקי
    גמישות יתר עלולה להיות גורם מעכב התפתחות היות והיא, פעמים רבות, הולכת יחד עם טונוס שרירים נמוך מעט. התרגילים אותם יש לתרגל צריכים להיות מאוד ספציפים לביתך, לחיזוק.
    בשחייה לא בטוח שמתצאי מענה מדויק כ"כ על אף שיש שם תרגילי חיזוק.
    גמישות יתר מלווה את התינוק בהמשך ההתפתחות ומקשה מעט על הזחילה, עמידה והליכה.
    אני ממליצה בחום לשקול שיעור פרטי עם מדריכה להתפתחות תינוקות ולקבל תרגילים אישיים לחיזוק ביתך ולהבטחת התפתחות מוטורית תקינה ויציבה.
    אשמח גם אני לעמוד לרשותך
    בהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמישות יתר

שירי קאשי
    22/06/2008

הי מיקי,
    גמישות היתר יכולה להיות מלווה בטונוס נמוך אבל לא בהכרך. במידה ואובחן טונוס נמוך אזי שיעורי השחיה יכולים לתרום לחיזוק השרירים כיוון שכל פעילות שמבוצעת מול כוח ההתנגדות של המים תורמת להפעלת השרירים. יחד עם זאת לא הייתי משאירה חוג כזה כדרך הטיפול היחידה כיוון שאין בחוג השחייה עבודה ספציפית על הקשיים המוטורים האופיניים לכל ילד וכן אין עבודה על הבשלת התנאים ההכרחיים לכל אחד משלבי ההתפתחות. בתך כרגע זקוקה מאוד לעבודה ממוקדת על שיפור המיומנויות הנחוצות לצורך התפתחות הזחילה והכנה לקראת הליכה. בכדי להתגבר על הקושי שמציבה גמישות היתר, יש חשיבות בפיתוח תנועה נכונה ואיכותית, וככזו שמצריכה פחות מאמץ, דבר המאפשר התגברות קלה יותר על הקושי האובייקטיבי שנגרם כתוצאה מהגמישות. אני מאוד ממליצה לקבוע שיעור פרטי בנושא זה, בין אם תחליטו על חוג שחייה ובין אם לאו.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו