מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי להירדם אצל תינוק בן 8 חודשיםשרית23/06/2008
שלום,
מידי יום כשאני שמה את בני במידה לישון (גם בשנת הצהריים וגם בשנת הלילה)הוא מיתקשה להירדם: זה מלווה בבכי היסטרי, תזוזה מרובה, לא מוצה את עצמו, עובר לתנוחות לא מובנות...
אני יודעת שהוא נורא עייף ולכן אני מניחה אותו לישון....האווירה שקטה, הטמפ' נוחה מאוד- והוא ממשיך לבכות....ניסיתי לשנות- לשים אותו בלול, מוצץ או בידיים- הוא לא מפסיק. ישנה עוד בעיה שכשהוא מתעורר (וזה רק בשינת הצהריים) הוא גם מתעורר קבוע בכל יום - בבכי היסטרי. לא ברור לי מה הבעיה , אני כבר מתוסכלת, מה גם שיש לו אח תאום שישן איתו בחדר והוא מפריע לשנתו.
אנא עיזרו לי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אני לא מקבלת תגובה????????????
שרית23/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשרית
דבי גרוס דולב24/06/2008הי שרית
ראשית, אני מתנצלת על שלא קיבלת תשובה מהירה מספיק, אז הנה.
קשה מאוד לדעת בלי לראות מדוע תינוק סובל מבעיות שינה והירדמות.
פזיולוגית, אחת הסיבות הנפוצות היא מתח שרירים גבוה שלא מאפשר הרפיה מספקת כדי להרדם.
האם את רואה תופעות גופניות דומות גם בעת עירות? הקשתה של הגב? חוסר נינוחות בגוף? נוקשות בגוף? שאלות אלה יסייעו לי לדעת האם מדובר במתח שרירים.
בנוסף, ישנו טמפרמנט של תינוק שמשפיע, בין היתר, על הרגלי ההירדמות ועל מצב הרוח,
מה המזג הכללי של בנך? האם הוא נינוח או חסר מנוחה?
בשני המקרים אפשר לעזור בעזרת סוגי מגע עמוק ותרגילי הרפיה.
עני על שאלותי ואשמח להמשיך בדיון בהתאם לתשובותייך.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה...
שרית25/06/2008תודה רבה על התשובה.....
לא, אין הקשתה של הגב או משהו בכיוון, גם מבחינת טמפרמנט אפשר לומר שהוא ילד די רגוע, אוכל בזמן, רוב היום זוחל ומשחק, מעסיק את עצמו יפה, אבל הבעיה מגיעה לרוב בשעת ההשכבה בלילה- הוא מיתקשה להירדם וזה מלווה בנידנודים, זחילה במיטה לא מוצא את עצמו - למרות שהוא נורא עייף.
ובשנת הצהריים - הוא מתעורר בבכי היסטרי- מידי יום. לא ברור לי מה זה....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי שינה
שירי קאשי25/06/2008הי שרית,
תינוק שמתקשה לישון להרדם, מנועע רבות בחוסר שקט, ומתעורר בבכי לרוב סובל ממתח גופני מסויים. המתח לא חייב להראות אותותיו בצורת הקשתה ברורה בגב זה יכול גם להיות שכל אזור בית החזה פשוט נוקשה ולא רך ותנועתי. מתח נוסף יכול להצטבר בגוף כתוצאה ממה שעובר על התינוק במהלך היום, החשיפה שלו לדברים חדשים, ההתמודדות שלו עם התנועה וכו'. מתח זה הוא נורמלי והוא נחלת כל התינוקות אך יש תינוקות שמתקשים לשהשתחרר ממתחים אלו וזה משפיע על יכולת ההרפיה והנינוחות הנחוצים להרדמות. השינה לרוב פחות עמוקה ופחות רציפה והם גם עלולים להתעורר בבכי. סיבה נוספת יכולה להיות שהוא מתחיל לחוות חרדת נטישה והשינה,אשר מפורשת אצל בני גילו כפרידה, מהווה איום וקושי. בכל מקרה אני ממליצה לעזור לו על ידי כך שעוזרים לו להגיע לנינוחות הרצויה לפני השינה. הדרך הטובה ביותר היא ערסול על הידיים. בהתחלה תני לו להרדם כך בידייך (את יכולה לשבת על כדור פיזיו ולקפץ קלות, זה מאוד יקל על התהליך). באופן הדרגתי להעביר אותו למיטה בשלב מוקדם יותר בתהליך ההרדמות ולהמשיך במגע וליטופים עד שירדם. בכל פעם שבוכה להרימו שוב, להרגיע ולהשכיב. התייחסי לכך כתהליך גמילה מהרדמות על הידיים תוך שאת נותנת לו מענה לקושי שלו בין אם הוא פיזי ובין אם הוא רגשי.
בהצלחה,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)