חוסר מנוחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר מנוחה
    ענת
    27/06/2008

בתי בת ה-18 יום,לידה ראשונה ,מאז שהשתחררתי מהבי"ח היא חסרת מנוחה רוב היום היא רוצה על הידיים וכשהיא נרדמת אני שמה אותה בעריסה ולאחר כ- 30 דקות אם לא פחות היא מתעוררת אני מנסה שוב להרדים אותה על הידיים ולהחזיר לעריסה ושוב מתעוררת לאחר כ- 30 דקות (כמו שעון שוויצרי) עד שכנראה היא מתעייפת , לרוב גם מבכי, והיא נרדמת שעתיים - שעתיים וחצי רצוף, ולא יותר מזה מבחינת אוכל, היא יונקת הנקה מלאה , לא שואבת, ואני לא מפסיקה לה את ההנקה באמצע אפילו כשהיא נרדמת, אני נותנת לה להשתחרר מהשד לבד אפילו אם זה כרוך בשעה או שעתיים של הנקה. האם זה נורמלי שתינוקת לא תישן את השעות שתינוקת בגילה אמורה לישון אותם? אם אני מסכמת את שעות השינה שלה היומיות סדר גודל של כ- 15 שעות ביממה ולא יותר. אני מרגישה שהיא חסרת ביטחון מכיוון שכשאני שמה אותה עליי , במנשא למשל, היא יכולה לישון 7 שעות רצופות (קרה פעם אחת), אני מאוד מודאגת ומצד שני גם מתעייפת נורא וקורה לפעמים שמרוב עייפות לא מצליחה לקום ולגשת אליה כשהיא בוכה. אני על סף ייאוש .... האם זה נורמלי, תעזרו לי בבקשה .....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר מנוחה

הוספת תגובה

• חוסר מנוחה

שירי קאשי
    28/06/2008

הי שירי,
    נשמע שאתן נקלעתן למצב של דבר גורר דבר וקושי שנערם על קושי וקשה לצאת מכך לבד. כמובן שמבלי לראות את אופן ההתנהלות שלכן קשה מאוד לעזור אבל אני אנסה. ראשית נראה כי בתך סובלת ממתח מסויים אשר מקור הרגיעה היחיד שהיא מוצאת הוא דרך הנקה. מצב זה אינו מומלץ כיוון שזה יוצר מצב בו אינה מקבלת מענה אמיתי לקושי שלה אלא רק קגיעה זמנית. נראה לי כי אתם זקוקים להדרכה בנושא של דרכי הרגעה והתמודדות עם בכי. שעות ההנקה הארוכות כל כך הן לא הפתרון. תינוק בראשית חייו זקוק גם להמון מגע ותנועה על מנת לעזור בשחרור המתחים המצטברים בגוף. מתחים אלו הם גם המונעים שינה עמוקה ורציפה ומביאים להתעוררויות רבות. נסי במקום להניק (כלא נראה לך שזה רעב) להחזיק אותה בתנוחת ערסול ולשבת על כדור פיזיו ולנוע מעלה ומטה. הערסול והתנועה יעזרו לה להרפות את גופה, להגיע לנינוחותואף להרדם. בכל מקרה על מנת לטפל בבעיה כמה שיותר מהר ובכדי שלא תקרסי אני ממליצה על פגישה אישית על מנת לאבחן את הסיבות לקושי ולתת לך דרכים להתמודד. יש הרבה מה לעשות ופגישה אישית יכולה לעזור לך לשנות את סדר היום המאוד קשה שאתן חוות כרגע.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו