התפתחות בשלבים משונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות בשלבים משונים
    עירית
    27/06/2008

בתי בת 10 וחצי חודשים, מתיישבת לבד, זוחלת לאחור אבל.....לא זוחלת קדימה, היא מתקדמת על הטוסיק בישיבה. כמו כן היא אינה עולה על 6 משכיבה, אלא יורדת ל6 מישיבה. היא מנסה להעמד ומצליחה רק על הבירכים. יחד עם זאת היא משחקת, צוחקת מדברת ועוד... בקיצור שונה משני ילדיי הגדולים ושונה ממה שאני קוראת באתרים שונים ברשת. לדאוג? יש מה לעשות? חשוב לי לציין כי היא התחילה להתהפך בגיל מאוחר יחסית (7 חודשים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בשלבים משונים

הוספת תגובה

• התפתחות בשלבים משונים

שירי קאשי
    28/06/2008

הי עירית,
    מה שאת מתארת היא אכן התפתחות מוטורית משובשת שאינה מתנהלת על פי סולם השלבים המקובל. החל מהעיכוב בהתהפכויות שציינת (למרות שסביר שהיו גם סימנים מוקדמים יותר) שמעיד על קושי תנועתי וכלה בדילוג על שלב הזחילה והתפתכות זחילה לקויה על הטוסיק. תינוק שהוא מתעכב בשלבים, מדלג ואף מפתח שלבים משובשים סובל מקושי מסויים אשר מקשה עליו את ההתהוות הנכונה והמאורגנת של כל שלב ושלב. כיום כיוון שבתך כבר מתיישבת בכוחות עצמה הרי שאין טעם להנחות אותך לא להושיב אותה (ייתכן שהושבתה טרם הזמן הביאה להתפתחות הזחילה על הטוסיק). כיום צריך לעבוד על המרכיבים המוטורים שהחסירה במהלך כל שלבי ההתפתחות עד כה ולתרגל אותם כך שההמשך יבנה על תשתית טובה יותר. כמו כן חשוב ולנסות להביאה לזחילה מאורגנת על שש טרם תתחיל ללכת. כיוון שהנושא מאוד מורכב לא אוכל להמליץ לך על תרגילים בהתכתבותואני ממליצה לך מאוד לקבוע שיעור פרטי על מנת להדביק את הפערים וכן על מנת להקנות לבתך את מה שהחסירה בדרך.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לעירית

דבי גרוס דולב
    28/06/2008

הי עירית
    על פי כל מה שכתבת, לביתך יש גם עיכוב התפתחותי וגם שיבושים בתוך ההתפתחות.
    לא מדובר שמשהו זניח אלא בחשש שביתך תדלג על אחד השלבים החשובים בהתפתחות המוטורית של תינוק- שלב הזחילה על 6, וזאת בשל ההתקדמות על הטוסיק.
    הטיעון שבסופו של דבר היא תלך, כמו כל הילדים, ותדביק את הפער איננו נכון מפני שהחשש הוא שהשיבוש והגורם שלו עלולים ללוות את המשך התפתחותה באופנים שונים- החל בקושי בהליכה וכלה בבעיות של מוטוריקה עדינה וגסה שתלויים מאוד ביכולות הזחילה.
    אני ממליצה בחום על פגישת אבחון עם מדריכה להתפתחות תינוקות, אשמח גם אני לעזור לכם.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו