התפתחות תינוק בן 4 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות תינוק בן 4 חודשים
    אירית
    28/06/2008

שלום רב, התינוק שלי בן 4 חודשים. הוא נולד במצג עכוז בשבוע 36 . מגיל הלידה הוא העדיף להפנות את ראשו לצד ימין. אני עושה לו תרגילים מידי יום( היפוך לצדדים, הרמת אגן וכו'). עכשיו הוא מפנה את ראשו גם לצד שמאל באופן שווה יחסית אך עדיין נראה לי שישנה איזושהי התעכבות בהתפתחות המוטורית. 1)בשכיבה על הבטן, הוא מאוד מתקשה להרים את הראש ולעיתים נראה כאילו הוא "מוותר" ופשוט מניח את הראש על הצד ונרדם לאחר מספר דקות. אני משכיבה אותו לישון על מזרן פעילות על הבטן במהלך היום ,ובנוסף אני משכיבה אותו על הבטן לפחות 5 פעמים ביום לפרקי זמן של 15-20 דקות. בגיל חודשיים הוא הרים את הראש יפה מאוד וסובב אותו מצד לצד ומאז חלה נסיגה. יש לציין, שבעקבות המלצה של אחות טיפת חלב, מגיל חודש וחצי עד גיל שלושה חודשים השכבתי אותו לישון בטרמפולינה, ורק לאחר מכן גיליתי שהדבר אינו מומלץ והתחלתי להשכיב אותו על מזרן פעילות במשך היום. האם גרמתי לו בכך איזשהו נזק ובגלל זה הוא מתקשה עכשיו להרים את ראשו? 2) שאלה נוספת , כשאני משכיבה אותו על הגב או על הבטן (מזרן, משטח החתלה וכיוב") הוא מסתכל עליי, עוקב אחר צעצועים ועצמים בעיניו , מרים את הרגליים ומנופף ביידים, מחייך ומשמיע קולות . אבל כשאני מרימה אותו אליי ומרחיקה אותו מעט מהגוף שלי הוא מסתכל לצדדים ולא מתמקד בפנים שלי למרות שאני מגרה אותו. שמתי לב לכך במיוחד עכשיו כי התחלתי לקחת אותו לחוג שחייה, ושם הוא פשוט לא הסתכל עליי אלא לצדדים או למעלה ולמטה. האם הוא לא מפנה את מבטו אליי כי הוא מסתקרן מדברים שהוא רואה או שישנה איזושהי בעיה שכדאי לבדוק? אודה לכם מאוד על התייחסותכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות תינוק בן 4 חודשים

הוספת תגובה

• אם לילד בן 4 חודשים

יבגניה דארק
    01/07/2011

אמא, אל תדאגי. זה שהוא ישן בטרמפלינה לא גרם לנזק. מה שכן נוח שלי גם לא אהב לשכב על הבטן ובכה כל הזמן. אז החילותי לעשות לו מגע עמוק, תקראי על זה באינטרנט, וזה ממש עזר. לא שהוא מת לשכב על הבטן, אבל הוא שוכב יותר ויותר זמן. תעשי איתו תרגיל לחיזוק גב וצוואר-ראש. תצמידי את הטוסיק המתוק שלו אל בטנך, ועשי תנועות סיבוביות עם האגן כאשר הוא מנסה כל הזמן להתיישר. בהתחלה יהיה לו קשה, אבל עם הזמן הוא ממש יאהב את זה. ממליצה לעשות את זה מול המראה, כי תינוקות מתים להסתכל על עצמם. אאא!! ועוד משהו. כשאת שמה אותו על הבטן, שימי מולו מראה, הוא יאהב את זה מאוד! (בקשר להסתכלות עליך, מספיק שיביט בך כמה שניות. אם הוא בכלל לא היה יוצר קשר עייני, זה היה מחשיד. אבל כל עוד פה ושם אתם מחליפים מבטים זה בסדר גמור)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוק בן 4 חודשים

שירי קאשי
    28/06/2008

הי אירית,
    הנטייה של הראש לצד אחד בהחלט יכולה להשפיע גם על יכולת הרמת הראש. נשמע כי עברתם דרך ארוכה ויפה ומשך השהות שלו על הבטן בהחלט מרשימה. השהות על הבטן אמורה גם לעודד את הרמת הראש וגם למרכז אותו ולפחות מההיבט השני נשמע כי יש שיפור ניכר. השהייה בטרמפולינה אכן לא מומלצת ויכולה להביא לדיאלוג לא נכון בין פלג גוף עליון לתחתון ובכך להשפיע גם על הרמת הראש כתוצאה משימוש לא נכון בשרירי הגב ועמוד השדרה אבל כיוון שכרגע שוכב זמן רב על הבטן אין טעם להתייחס יותר לנושא זה. חשוב כרגע לעודד ולתרגל את הרמת הראש ובמידה ואין שיפר לאבחן מה הגורם לקושי.
    תתחילי עם התרגילים הבאים:
    1. בשכיבה על הבטן לעבור בצידי חוליות מהגולגולת ועד לאמצע עמוד השדרה לאט לאט (חוליה חוליה) ובמגע ברור. זה אמור לעורר את האזור ולעודד את הרמת הראש.
    2. על כדור פיזיו - בשכיבה על הבטן (כשאת אוחזת ברגליו) להטות את הכדור מעט קדימה. גם כאן התגובה אמורה להיות הרמת הראש לשם שמירה על איזון.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שירי. התחלתי עם התרגילים

אירית
    28/06/2008

האלה עכשיו. אשמח מאוד אם תוכלי להתייחס גם לשאלתי השנייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    29/06/2008

הי אירית,
    כיוון שכן יש לו יכולת של מיקוד המבט והוא מגיב יפה בחלק מהסיטואציות אז אני מניחה שהכל בסדר. בהחלט ייתכן שבתנוחות מסויימות יותר קל לו להתמקד או שיש יותר הסחות מהצד. המשיכי לגרות אותו למבט אליך ולתרגל את יכולת המיקוד והריכוז גם על הידיים. במידה ואין שיפור את מוזמנת לכתוב שוב וננסה להתמקד יותר בבעיה אם בכלל קיימת.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו