מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאומיםמיטל14/06/2007
שלום,
יש לנו תאומים בני חודשיים וקצב ההתפתחות שלהם אחר. אומרים לנו שזה נורמלי אבל אני עדיין דואגת. אחד מהם נולד קטן יותר והוא עדיין קטן יותר ויש לו בעיה בלהחזיק את הראש וכאבי בטן. השני יותר חזק וגדול. זה ישפיע עליהם לכל החיים או שמתישהו הם יגיעו לאותו המקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
עינת דולב-הדס14/06/2007הי מיטל,
קודם כל מזל טוב. אכן מאתגר ומעלה שאלות להיות הורה לתאומים. בעיקרון במקרה של תאומים כמו בכל מקרה אחר של אחים את צריכה להתייחס אל כל אחד מהם כאינדבידואל. כל אחד מהם עבר הריון שונה למרות שזה היה במקביל התנוחות שלהם ברחם היו שונות וזה בהחלט משפיע, מבחינת גודל פיסי גם יש הבדלים כמו שאני מבינה. בכל אופן הם שונים כעת והסבירות היא שהם יהיו שונים בעתיד ויהיה חבל לנסות לעשות ביניהם השוואות. לכל אחד מהם נקודות פתיחה שונות, כל אחד עבר את הלידה אחרת, לכל אחד טונוס שרירים אינדבידואלי וכו'.
לדעתי כדאי להתייחס לכל אחד מהם באופן עצמאי. אם יש לך שאלות ספציפיות לגבי כל אחד מהם אשמח להתייחס. בינתיים אני מצרפת מאמר על שכיבה על הבטן כי הבנתי ממך שלקטן יותר יותר קשה לשכב על הבטן ולהרים את הראש.
http://first-step.co.il/html/hamlaza1.htm#כך_תגרמו_לתינוק_לשכב_על_הבטן_
שיהיה בהצלחה ואני כאן לשאלות נוספות
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למיטל
דבי גרוס דולב14/06/2007שלום מיטל
אכן נורמאלי והגיוני שיהיו הבדלים בין שני התאומים בגלל סיבות שונות.
החזקת ראש טובה מתרחשת לאחר שכיבה נינוחה על הבטן ובעיות גזים וכאבי בטן מקשים על השכיבה על הבטן.
כדאי לנסות ולהקל על בנך עם הגזים, לאחר מכן בשכיבה על הבטן ואז להרמת הראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)