מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יושנת רק עם ציצינטלי01/07/2008
שלום רב בתי בת ה7 חודשים לא לוקחת מוצץ ונרדמת רק עם ציצ. זה מנחם אותה ונותן לה ביטחון(כך אני מבינה!) הבעיה היא שבלילה היא מתעוררת כל שעה בערך בצרחות ונרגעת אם אני נותנת לה ציצי. מזה אני מבינה שהיא לא סובלת מבעיה רפואית שמציקה לה. ואם אני לא נותנת לה ציצי היא יכולה לבכות לפחות חצי שעה עד שהיא נרדמת. אני לא יודעת מה לעשות בשביל שהיא תישן יותר שעות רצוף. ההתעוררויות האלה גם מתישות אותי. אני גם מודאגת מהתלות הזאת בציצי,האם זה אמור לעבור עם הגיל? זאת לא תופעה חדשה אצלה אבל יש לי הרגשה שזה מחריף. מה עלי לעשות? תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישנה רק עם ציצי
שירי קאשי02/07/2008הי נטלי,
ההרדמות של התינוק הוא תהליך בו הוא צריך להרפות את גופו, להרגיש נינוחות ומשם להרדם. תינוקות רבים מתרגלים להרדם עם מוצץ או ציצי (במקרה זה זה אותו הדבר) ואז ההרדמות שלהם מגיעה מתוך הרגעה חיצונית של מציצה ולא מתוך הרפיית הגוף. דוקא המציצה שומרת על דריכות ומתח מסויים בגוף אך גם לפעולת המציצה יש אפקט מרגיע. הבעיה נוצרת כשהילת מפתח תלות באותו גורם חיצוני ולא יודע בעצם כיצד להרדם בכוחות עצמו. במהלך הלילה ישנם מחזורי שינה וערות (כמו אצל מבוגר) , תינוק שיודע להרדם לבד יעבור באופן קל ולא מורגש בין המחזורים השונים ואילו תינוק שפיתח תלות במשהו חיצוני יזדקק לעזרה בכדי לשוב ולהרדם. באופן כללי אני ממליצה להפריד בין הציצי לתהליך ההרדמות. במקרה שלכם כיוון שקיימת כבר תלות, חייבים לעשות זאת לאט ובהדרגה כיוון שזה תהליך של גם של גמילה וגם של רכישת מיומנויות חדשות כיצד להרדם לבד.
התחילי את ההרדמה על הציצי והתנתקי כשבתך כבר כמעט רדומה. המשיכי להחזיקה עליך בערסול. ניתן לשלב עם ישיבה ותנועה מעלה מטה על כדור פיזיו בכדי לעזור לה להמשיך בתהליך ההרפייה וההרדמות. כך גם בלילה בכל הרדמה. באופן הדרגתי התחילי לנתק בשלב מעט יותר מוקדם בתהליך ההרדמות. עם הרבה סבלנות תגיעו לפחות יקיצות בלילה וכן הרדמות קלה יותר בלי ציצי בכלל. חשוב להיות מאוד סבלניים וקשובים לתינוקת כיוון שזהו תהליך שהוא קשה בשבילה אך בסופו של דבר היא תהיה המורווחת העיקרית כיוון שתוכל לישון שינה איכותית ורציפה.
בהצלחה,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
נטלי02/07/2008שירי שלום תודה רבה על תשובתך שעודדה אותי. את מדברת על הרפיית הגוף כתהליך הרדמות, ורציתי לציין שבזמן האחרון הבת שלי מקשיתה את הגוף בצורה חזקה ונראת ממש כואסת כשהיא בוכה וגם כשהיא מתעוררת באמצע הלילה , דבר שהוא חדש יחסית. איך אפשר לעזור לה להרפות את הגוף חוץ מאשר בתנועה על כדור הפיזיו? האם יכול להיות שהמעבר לאוכל מוצק 3 פעמים ביום (פחות ציצי) הוא גורם למצב ולתלות המתגברת במציצה? בקשר להתנתקות מהציצי כשהיא מתחילה להירדם, האם צריך לתת לה שוב את הציצי באותו רגע במקרה והיא בוכה מזה או לתת לה לבכות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)