איך עוזרים לשבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך עוזרים לשבת
    יערה
    01/07/2008

הילדה שלי בת 7 חודשים. היא זוחלת על 6 עומדת על 4 ובשבוע האחרון היא התחילה להביא את עצמה לעמידה במיטה, בלול בעזרת שולחן וכו'. (לא עומדת לבד) העניין הוא שהיאלא יושבת. לפני שהתחילה לעמוד ראיתי שהיא מזיזה את התחת הצידה ממצב של שש ונראה שהיא בכיוון אבל עכשיו מאז שלמדה לעמוד היא הפסיקה לעשות את זה ורק רוצה לעמוד או לזחול. יש דרך לעודד לימוד ישיבה? האם כדאי להושיב אותה עם תמיכה של הידיים שלה? להשעין אותה עם הגב על הספה? אפשר לשים אותה בכסא אוכל בזוית של 45 מעלות? כשהיא יושבת עלי היא יושבת יפה עם הגב אבל לבד יותר קשה לה להחזיק מעמד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך עוזרים לשבת

הוספת תגובה

• איך עוזרים לשבת

שירי קאשי
    02/07/2008

הי יערה,
    ראשית לזמן האוכל את בהחלט יכולה להושיבה בכסא אוכל ב45 מעלות. מעבר לכך השתדלי להמנע משכיבה במשטחים מוטים או מהושבה. אכן הדרך הנכונה להתיישב היא משש כפי שתארת שהיא התחילה לעשות. קשה לי בהתכתבות לדעת מה הסיבה שאינה מצליחה עדיין להחזיק עצמה יציב בישיבה אך בהחלט זה מלמד על כך שהיא עדיין לא מוכנה לכך. העודה שכיום היא כבר מנסה כל הזמן לעמוד מרמזת על כך שהתנוחה הזקופה יותר נוחה לה ולכן היא בוחרת להיות בה. בכדי לעבור משש לישיבה ובכדי לשבת יציב זריך להיות פחות זקופים ובעלי יותר תנועתיות של הגב ובית החזה. אני מניחה שיש לו מתח מסויים באזורים אלו המונע ממנה לעבור לישיבה וכן ועודד אותה לעמידה. ההמלצה הראשונה היא שהיא תשהה כמה שפחות (בזמן ערות) בלול או במיטה או ליד חפצים עליהם יכולה להעמד. הכי טוב הוא להיות על הרצפה (מזרון) ובכך לעודד אותה להתאמן עוד על הזחילה וממנה להתנסות במעבר לישיבה במקום לנסות ולהעמד. בנוסף ניתן בעת העמידה על שש להטות את הטוסיק שלה אחורה והצידה בכדי להראות לה את הכיוון לישיבה. בנוסף חשוב לפצח את התנועתיות הנחוצה לשמירה על שיווי משקל. ניתן להושיבה על כדור פיזיו ולהטות לאט לכל הכיוונים ולתת לה שהות להגיב על ידי תנועה לאיזון ושמירה על שיווי משקל. כמו כן ניתן להושיב אותה על הכתפיים שלכם ורקוד תוך כדי הטיות לצדדים השונים. במידה ואינכם רואים שיפור בשבועות הקרובים אני ממליצה על שיעור פרטי על מנת לשחרר את גופה וללמד אותה כיצד לשמור על שיווי משקל. לימוד זה יביא אותה במהרה להתיישבות עצמאית וחשוב שהיא תעבור שלב זה בטרם היא מתחילה לעשות צעדים לקראת הליכה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו