מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה ותודהלילי03/07/2008
ראשית רציתי להודות לכם, אני קוראת כאן הרבה בפורום ואתם עונים מאד מהר, מאד ענייני ועם הרבה עצות טובות. שנית יש לי שאלה, נועם שלי בן 9 שבועות. הוא ישן רק על הבטן ובמשך היום אני משתדלת לשים אותו גם בעירנות על הבטן והוא ממש שונא את זה (כך זה נראה) הוא עושה קולות של התאמצות כאלו גרוניים בזמן שהוא מרים את הראש ואחרי כמה דקות זה הופך לבכי אני מרגיעה ושמה שוב ועדיין הוא לא מוכן להישאר עירני על הבטן. קראתי כאן את העצות של התרגילים- החזקת פלג גוף תחתון למשל ואני עושה, אבל יש דרך להרגיע אותו כך שיישאר יותר זמן על הבטן? באופן עקרוני הוא מחזיק יחיסת בסדר את הראש אבל לא לאורך זמן. והוא גם מעדיף צד אחד על פני האחר. שוב תודה. לילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללילי
דבי גרוס דולב05/07/2008הי לילי
זה שבנך ישן על הבטן זה כבר טוב מפני שזה מסייע לגופו ללמוד להיות שם.
כדאי להמשיך ולתרגל את התרגילים שניתנו בפורום לשיפור השכיבה על הבטן ובנוסף כדיא להוסיף מגע בזמן שכיבה על הבטן- שימי יד אחת על גבו ובידך השנייה תני טפיחות לאורך כל הגב, טוסיק ורגליים על מנת לעזור לו להישאר על הבטן, שפשפי את הגב שלו ובכלל תני לו הרבה סוגי מגע עמוק בעת שכיבה על הבטן.
כדי לשפר את הרמת הראש:
העבירי מגע לאורך עמוד השדרה בלי לגעת בחוליות עצמן אלא מצידיהן,
ליחצי כנגד הרצפה את השוקיים, ירכיים וטוסיק התינוק לעודד הרמת ראש,
החזיקי את מרפקיו ברוחב הכתפיים בעת השכיבה על הבטן.
נסי להשאיר אותו על הבטן, על אף המאמצים, כמה שיותר זמן אבל לא במחיר של בכי כבד כמובן,
נסי לצבור שם זמן.
בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)