מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת חצי שנה מסרבת לאכול מוצקיםלו05/07/2008
שלום רב! בתי מזה שבועיים אוכלת ארוחת ירקות מרוסקים ומאוד אוהבת זאת (בשילוב עם הנקה ופורמולה). לפני יומיים היא אכלה כמות גדולה מאוד של רסק גזר, קישוא ותפוח אדמה. לצערי לא עצרתי אותה כי היא מאוד התלהבה ורצתה עוד ועוד ולא תיארתי לי שזה יזיק. אחרי זה היא נרדמה והתעוררה תוך כדי שהיא מקיאה את הארוחה. לאחר הקאה גדולה באו עוד כמה נסיונות להקיא אך לשווא כי לא היה לה מה. היא נהייתה ממש חלשה אחרי זה למשך רבע שעה ואז חזרה לעצמה. שלשום אכלה שוב את אותו הרכב של רסק אך הגבלתי אותה והשלמתי את הארוחה עם הנקה כי היא הייתה מאוד רעבה. הבעיה שמאתמול היא מסרבת לאכול מוצקים. מצד אחד היא מתלהבת ומצד שני סוגרת את הפה ומסתובבת מהכפית. היום הורדנו לה גזר מהתפריט (אמרנו נשנה צבע אולי יעזור) אך היא מסרבת לאכול. האם הסירוב קשור להקאה של אותו היום? ואם כן למה יום אחרי היא כן אכלה ומאתמול מסרבת? מה ניתן לעשות כדי שתחזור לאכול. האם זו תופעה ידועה בתינוקות? בתודה מראש, לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללו
דבי גרוס דולב05/07/2008שלום לו
על חלק משאלותייך אי אפשר לדעת את התשובה, הרי לא נוכל לדעת מדוע יום אחרי הסכימה ביתך לאכול ויומיים אחרי לא.. כמו כן אין לדעת האם הסיבה לסרוב היא ההקאה.
ניתן רק להמשיך ולנסות הרכבים שונים של ירקות ולזכור שדברים, טעמים ורצונות באוכל משתנים מאוד בגיל זה ומיום ליום. לא מדובר בתופעה אלא רק במקרה שכרגע תופס מקום.
פשוט נסו הפסקה מהרכב זה וחיזרו אליו בעוד מספר ימים.
שיהיה בתאבון
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירקות מבושלים
טלי05/07/2008לפי מה שאני יודעת בגיל חצי שנה רק מתחילים לשלב בהדרגה מוצקים.. אולי הגזמת קצת עם הכמות.. כמה זמן את כבר משלבת לה את המוצקים?? ואולי זה גם קשור לתמ"ל?? באיזו פורמולה את משתמשת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבלנות
נטלי05/07/2008היי אני מבינה את הלחץ שלך, בגלל שאני גם נתקלתי בסירוב של בתי לאכול מוצקים כשבועיים לאחר שהיא התחילה לאכול. היא פשוט סירבה לפתוח את הפה כשהגשתי לה אוכל עם הכפית. והייתי בלחץ נוראי כי המשקל שלה מאוד קטן וירד בשקילה של גיל 6 חודשים מתחת לאחוזון 3! היא סירבה לאכול אחרי אותו יום ששקלנו אותה והייתי נורא בלחץ ממשקלה הנמוך. כנראה שהיא הרגישה את הלחץ ששידרתי בזמן הארוחות. יכול להיות שגם את שידרת לה לחץ בגלל הפחד שלך שהיא תקיא שוב. בכל אופן התחלתי לתת לה ירקות מבושלים בתנור חתוכים לאצבעות שהיא יכלה להחזיק לבד או שנתתי לה מהיד שלי ואכלתי יחד איתה כדי לתת דוגמה,ומזה היא אכלה קצת וגם פירות רכים, והמשכתי עם הנקה , ובמגביל הייתי מכינה לה גם אוכל מרוסק והייתי מציעה לה בכפית והיא הייתה מסרבת. הייתי די מיואשת, עד שיום אחד (אחרי שבוע של סירוב) הגשתי לה אוכל כשלא היו לי שום ציפיות שהיא תוכל ואז היא התחילה לאכול... והיום היא בת 7 חודשים וחצי והיא אוכלת יפה מאוד אוכל די מגוון. אני ממליצה בחום על הספר "טעמים ראשונים " שנותן מלא רעיונות כדי לגוון את התפריט של הקטננטנים ולצאת מהמעגל "גזר קישוא בטטה"! בהצלחה ועל תתייאשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על העצות ו...
לו08/07/2008אחרי עוד יומיים היא באמת חזרה לאכול... ויש לי את הספר "טעמים ראשונים" - בהחלט מומלץ!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)