תינוקת בת 9.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 9.5 חודשים
    הילה
    08/07/2008

ביתי נולדה בשבוע 36 (גיל מתוקן 8.5 ) מגיל 5 חודשים מתהפכת מבטן לגב בגיל 6 חודשים התחילה להתהפך מהגב לבטן אך היה לה מאוד קשה אבל בכל זאת עשתה זאת בהצלחה . בגיל 7.5 חודשים היא כבר התהפכה חופשי מהגב לבטן (בקלי קלות לשני הכיוונים ) מגיל זה גם מסתובבת סביב צירה לשני הכיוונים במהירות. מגיל 8 חודשים ושבוע התחילה לזחול גחון , בהתחלה קצת מבולגן ולאחר כמה ימים זחילת גחון מאורגנת של יד ורגל נגדית מגיל 9 חודשים התחילה להעמד על 6 אך מכאן (כבר שבועיים שהיא עושה את זה)היא לא מתקדמת בזחילה על 6 היא פשוט יורדת לזחילת גחון ומתקדמת. כמו כן היא עדיין לא יושבת לבד. על הברכיים שלי היא יושבת אבל כאשר אני מניחה אותה על הרצפה לשבת היא לאחר כמה זמן יכולה ליפול אחורה או הצידה. יש לציין שאני לא מושיבה אותה בכלל כי נאמר לי שלא כדאי לפני שהילד מתיישב לבד) מה דעתכם על קצב התפתחותה. ועוד דבר נוסף מדרגות קטנות היא מתפסת אך מדרגות גבוהות לא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 9.5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה להילה

דבי גרוס דולב
    08/07/2008

הי הילה
    תיארת התפתחות יפה מאוד של ביתך, לפי הסדר ובלי לדלג על שום שלב.
    מזה שבועיים שביתך עולה על 6 ויש מקום לתת לה לזמן לממש את היכולת החדשה עד שתהיה ממש זחילה. בתחילתו של שלב חדש יש נטייה לתינוק לחזור אל המקום הקודם והבטוח (זחילת גחון במקרה שלכם) עד שמתחזק השלב החדש. כדי לעודד אותה להתקדם על 6 את יכולה לתת לה לעבור מכשולים שונים- הרגליים שלך, הגוף שלך כשאת בשכיבה, כריות ושמיכות וזאת על מנת לחזק אותה שם וקדם את הזחילה. בנוסף, כשהיא על 6, גרי אותה לעזוב כל פעם יד אחרת עי" צעצוע בגובה הכתף כדי לעודד העברות משקל והשענות על יד אחת.
    לגבי ישיבה, היא מגיעה ממצב של שהייה על 6, תני לביתך זמן ואני מאמינה שזה יקרה בקרוב לאור זה שהתפתחותה עד כה הייתה תקינה.
    את יכולה גם לקחת אותה לגימבורי מפני ששם ישנם הרבה אתגרי טיפוס.
    אני פה אם יש עוד שאלות
    בהצלחה
    דבי גרוס דטלב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להילה

דבי גרוס דולב
    08/07/2008

הי הילה
    שאלת שאלה נוספת בתוך דיון אחר ,מקווה שתיראי את תשובתי זו.
    אני לא רואה כרגע סיבה לאבחון, אבל אם את רואה שעובר עוד כחודש ועדיין אין שום התפתחות, את מוזמנת לפנות אלי שוב.
    בהצלחה
    דבי גרוס דולב
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדבי -תינוקת בת 10.5 חודשים

הילה
    06/08/2008

לדבי היקרה שלום , בהמשך להתכתבות שלנו עבר חודש והבטחתי לעדכן אותך בהתפתחות ביתי. ביתי כבר מתיישבת לבד וגם נעמדת בלול. העמידה התחילה מלפני שבוע והיא עומדת כאשר הרגליים שלה נעולות (ישרות ובקושי מכופפת אותם) וגם העמידה שלה עדיין לא יציבה היא מתנדנדת לפעמים. היא גם מתפסת מדרגות גבוהות ועוברת מכשולים אך עדיין מעדיפה להגיע לכל מקום ע"י זחילת גחון (היא כבר זוחלת גחון חודשיים) יש לי הרגשה שהיא לא תזחל על 6 וזה מאוד מדאיג אותי מה עליי לעשות? שמתי לב שלמרות שהיא יושבת היא עדיין מעדיפה לשחק ולחקור צעצועים כאשר היא שוכבת על הגב .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדבי אני מחכה לתשובה

הילה
    07/08/2008

בנוסף למה שכתבתי אני מוסיפה שביתי יושבת מעמידת 6 טוסיק הצידה ואז אחורה אבל עים רגליים מושטות קדימה האם זה בסדר? וגם תתיחסי בבקשה למה שכתבתי מ- 6.8 לגבי העמידה . תודה תודה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תינוקת בת 9.5 חודשים

הילה
    21/07/2008

בוקר טוב בהמשך להתכתבות שלנו , ביתי בעוד 3 ימים כבר תהיה בת 10 חודשים . והיא עדיין לא זוחלת על 6 מעדיפה את זחילת הגחון (זחילה יפה ומהירה ) היא זוחלת גחון כבר מגיל 8 חודשים ושבוע. מה שהיא כן התחילה לעשות זה להעמד על 6 להזיז את הטוסיק הצידה ולהתיישב אבל היא לא יושב זקוף היא נתמכת ע"י הידיים שלה כאשר הם קדימה על הרצפה ואז נוצר מצב שהיא יושבת אך כפוף. איך אני יכולה לעזור לה להתיישב זקוף? היא פשוט לא יציבה כאשר היא יושבת זקוף. כמו כן היא עדיין לא מוחאת כפיים ולא מנופפת לשלום וגם לא עושה את תנועות השיר 10 אצבעות לי יש (כאשר מסובבים את כף היד) לפעמים נראה לי שהיא בכלל לא מבינה מה אני רוצה ממנה אבל יש דברים שהיא כן מבינה כמו איפה אור והיא מסתכלת על האור איפה אחותה היא מסתכלת עליה או כאשר היא נמצאת בידיים של מישהו ואני אומרת לה בואי היא ישר באה לכיוון שלי האם המחוות שהיא לא עושה אמורות להדאיג אותי או שלתת לה קצת יותר זמן? ועוד שאלה יש לה אחיזת צבת אך כאשר היא מחזיקה חתיכה קטנה של עוגיה בין האצבעות היא מכניסה אותה לפה ולא תמיד מצליחה לשחרר את זה בפה היא פשוט אוחזת את זה חזק על מה זה מעיד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    21/07/2008

הי הילה,
    בתך החלה בתהליך של לימוד הישיבה העצמאית ובשביל ההתחלה זה בסדר גמור. בכדי לשפר את היציבה שלה ולאפשר לה לנתק את הידיים בזמן הישיבה צריך לפתח את מערכת שיווי המשקל וכן לחזק את שרירי הגב הזוקפים. את יכולה להרימה לארוירון ולהמתין לתגובה של זקיפה מלאה של כל הגוף. זקיפה זו מפעילה ומחזקת את כל השרירים הזוקפים. בנוסף את יכולה בעת שהיא יושבת להעביר אצבע במגע עדין על אזור עמוד השדרה וגם ערור חושי זה מעודד פעולת זקיפה. בנוסף חשוב מאוד להניע אותה במרחב, לנדנד בנדנדה, להושיב על כדור פיזיו ולהניע לכל הכיוונים. כל אלו יתרמו גם לפיתוח מערכת שיווי המשקל וגם התנועה קדימה על הכדור תעודד את הזקיפה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 9.5 חודשים

שירי קאשי
    09/07/2008

הי הילה,
    בתך אמנם לא מהמקדימים אך התפתחותה טובה ואיכותית. העליה על שש עדיין לא מספיקה על מנת להתחיל ולזחול באופן זה. ראשית היא צריכה ללמוד להעביר משקל בעמידת השש, לאחר מכן היא צריכה גם ללמוד לנתק יד ולהשען רק על יד אחת וכן מערכת שיווי המשקל צריכה להתפתח עוד. בתך בדרך הנכונה אבל יש לתת לה את השהות לרכוש את המרכיבים הנוספים הללו בטרם נצפה לכך שתותר על הגחון ותעבור לשש. כיוון שהיא עברה את כל השלבים יפה אני פחות מודאגת מהקצב ויש לאפשר לה את זמן הלמידה הדרוש לה כעט.
    את יכולה לעזור לה לרכוש את המרכיבים הדרושים על ידי התרגילים הבאים:
    1. להניח אותה על משטח שלא כל כך נעים לה. למשל (ביום נעים) על הדשא. ישנם ילדים שהמגע עם הדשא מציק להם מספיק עד כדי יצירת תגובה של הרמת הגחון על מנת לנסות להקטין את המגע איתו.
    2. לשים אותה במרכז של הר כריות ושמיכות. המשטח הלא יציב שנוצר יכול להביא לסוג תנועה חדשה המצריכה התרוממות מסויימת על מנת להחלץ משם, תוך כדי מאמץ ניכר וחיזוק השרירים .
    3. שיפור שיווי המשקל - שיווי משקל זה מרכיב חשוב ביותר לצורך התרוממות מהקרקע. כל תנועה של הראש במרחב תתרום לכך: הנפות, שינויי תנוחה, גילגולים וכו'.
    4. הורדה של גרביים ומכנסיים על מנת לשפר את האחיזה של כף הרגל והברך.
    5. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן. להכניס יד אחת מתחת לבית החזה שלה ובשניה לאחוז את הקרסוליים צמודים. להטות את הכדור אחורה. כשהכדור מוטה כח הכובד ימוש אותה להתרומם. האחיזה של הרגליים תשאיר את הרגליים במקום כך שההתרוממות תהיה על שש. עם היד תחת בית החזה את יכולה לעזור לה מעט בהתרוממות. אם את חשה שאינך מחזיקה מספיק טוב היעזרי במישהו נוסף כדי שהילדה תהיה יציבה על הכדור ולא תיפול. כשהיא יציבה על שש על הכדור ניתן להטות את הכדור באיטיות לכל הצדדים על מנת ללמדה להעביר משקל על שש.
    6. להניח אותה על הרצפה כשבית החזה מונח על משהוא גבוה (גליל, שמיכה, כרית הנקה...) והידיים מהצד השני. בכדי לצאת משם היא תצטרך להרים מעט את החזה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו