מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מציצת אצבעהדס11/07/2008
שלום, בני בן החודשיים מצא את היד שלו לפני כשבועיים והחל למצוץ את כל היד - ממש הכניס אגרוף לכל הפה שלו, וכעת כאשר אני מניחה אותו על הבטן הוא מוצץ את האגודל ונרדם כך, ניסיתי להלחליף את זה במוצץ אך הוא לא מוכן לקבלו. אני מבינה שזה טוב שהוא מוצץ אצבע, אך האם הרגל זה יפרע לו בהתפתות תקינה של שיניים ??? האם לנסות להפסיק אותו מהרגל זה:? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להדס
דבי גרוס דולב11/07/2008בוקר טוב הדס
תינוק שמצא את אצבעו הוא אכן תינוק שיודע להרגיע את עצמו וגם בוחר מתי לעשות זאת, לעומת שימוש במוצץ. יש משהו יפה בבחירה הזו, לתינוק להרגיע את עצמו בגיל כה צעיר.
תינוק שמצא את אצבעו, אין סיכוי גדול שתצליחי להניע אותו מכך ולהפסיק זאת מפני שתמיד יוכל למצוא הזדמנות נוספת לעשות זאת אז אני לא ממליצה לנסות זאת.
באשר לנזק בשיניים, רק בעתיד תוכלי לדעת אם זה גרם לנזק, יש ילדים שזה גורם להם לנזק ויש כאלה שלא.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהדס- מציצת אצבע
טל14/07/2008היי הדס, בני בן חצי שנה כעת, מגיל לידה לא אהב מוצצים וכשהגיע לגיל חודשיים הוא גם גילה את האצבע ואני רציתי להניא אותו מזה. קניתי לו מוצץ מחוספס שמקל על התפתחות השיניים (יש של נובי, ד"ר בייבי) והוא ממש אהב אותו וככה פתרתי את הבעייה... (לא רציתי שימצוץ אצבע בגלל זכרון של 2 ילדים שלמדו איתי עד כיתה ו' ומצצו אצבע עד לגיל זה והלסת שלהם ממש עקומה גם היום בגיל 30..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)