מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רון בן 5 חודשיםמיטל11/07/2008
רון שלי בן 5 חודשים ומתהפך מהגב לבטן -את הכיוון ההפוך הוא לא יודע לעשות.האם צריך לעודד אותו הוא שזה פשוט יקרה לבד? דבר נוסף הוא מנסה כל הזמן כאילו להתיישב ומתקדם קדימה עם הגב גם כשמרימים אותו גם כשהוא בעגלה וגגם בנדנדה,הפסקתי לשים אותו בנדנדה כיוון שהוא לא נשען אחורה ומתקדם קדימה . כשאני מרימה אותו הוא רוצה להתקדם ומביא את עצמו קדימה עם הגב והראש-כאילו הוא רוצה לראות מה קורה מסביב ולא אוהב להיות על הגב ולראות תקרה או שמיים.מקריאה בפורום הבנתי שזה לא טוב? מה עושים?תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
דבי גרוס דולב11/07/2008הי מיטל
קושי להתהפך מבטן לגב ונסיונות התרוממות דרך ישיבה עלולים לנבוע מאותו מקור, מתח יתר או טונוס שרירים חזק. קשה לי לדעת אם זו הסיבה לקושי של בנך אבל זה יכול להיות.
באתר זה תמצאי מאמרים של "ינוקט" וביניהם מאמר על התהפכות ועידודה. על אף שבנך נמצא בטווח הגילאים הנורמלי של התהפכות, הייתי ממליצה לעכוב ולראות שזה לא קושי שמתבסס ומעכב ובמקביל אני ממליצה למנוע ממנו כל מצב שיעודד התרוממות דרך שרירי הבטן וזה אומר טרמפולינה, נדנדה, הושבה עליכם ובכלל משטחים מעט מוטים. נסי גם לבדוק ע"י מגע אם את מרגישה מתח בחגורת הכתפיים, הרבה כוח או חוסר רכות.
חזרי אלי וספרי לי אם האבחנה מסתדרת לך עם מה שאת חשה אצל בנך ואם אכן כך אנסה לתת לך תרגילים או לחליפין להמליץ על שיעור פרטי.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדבי!
מיטל13/07/2008הי ותודה על תשובתך, האבחנה שלך אכן מסתדרת עם המצב של רון. כאשר הוא מתהפך מהגב לבטן הוא עושה זאת בקלות וכאשר הוא כבר על הבטן ואני מנסה לגלגל אותו חזרה לגב הוא מתמתח כולו ולא נותן לי לעשות זאת בקלות. אשמח אם תוכלי להמליץ לי על תרגילים מתאימים ולומר לי מה כדאי לא לעשות. האם יש מקום לחשש?האם זהו עיכוב התפתחותי או משהו שיכול לגרום חס וחלילה נזקים לרון? תודה רבה! מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- מיטל
דבי גרוס דולב13/07/2008הי מיטל
מדובר בקושי תנועתי ולא בעיכוב אבל הדבר עלול לגרום לעיכוב או לחליפין להתפתחות מהירה מידי שכן זקיפת יתר בגב מעודדת התרוממות מהירה ולעיתים יש היעמדות לפני זחילה.
כדאי להמנע לגמרי מלהניח את התינוק במשטחים מוטים, כאלה שאינם 180 מעלות כמו טרמפולינה וחברותיה.
להלן מספר תרגילים בסיסיים לתרגול התעגלות והרפייה:
1. בשכיבה על הגב לברים את רגלי התינוק יחד עם הטוסיק כלפי הראש, ליצירת התעגלות.
2.להרבות בנשיאת ערסול
3.להשכיב הרבה על הצד ולהקפיד שיש ורגל עליונה יפנו כלפי הרצפה
4. פתיחה וסגירה של הזרועות
5. הרבה מגע עמוק באזור בשכמות וחגורת הכתפיים- טפיחות, שפשופים מהירים ועיסוי.
אלה תרגילים ראשוניים, אני ממליצה לנסות אותם ואם אין שיפור לשקול אבחון ושיעור פרטי בו תלמדו תרגילים נוספים ומעמיקים יותר, אשמח לעמוד לרשותכם.
בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחו תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)