מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה- פיתוח חשיבה לוגיתרחל13/07/2008
ילדי בן שנה, מאוד סקרן , מאוד קשוב לסיפורים לפעילות שלי . מחפש תמיד תעסוקה. איך אפשר בגיל זה לפתח חשיבה לוגית? איזה משחקים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה- פיתוח חשיבה לוגית
שירי קאשי13/07/2008הי רחל,
אם הילד סקרן ומעוניין את יכולה באמצעות ספרים מתאימים ללמדו מושגים שונים, סיבה ותוצאה וכו'. ניתן גם לשחק במשחקי השחלה למיניהם, משחקים המתגימים סיבה ותוצאה וכו'. יחד עם זאת חשוב לשים לב שהילד מעוניין ולא שכופים עליו את הלימוד. אני אישית חושבת שצריך לתת לילד גם להיות ילד בהתאם לגילו אך כשהעניין מתעורר מצידו כמובן שצריך לתת מענה והתייחסות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיתוח אינטליגנציה מגיל אפס
גולן17/06/2009האם הצגת כרטיסיות עם צורות ומספרים יכולה לתרום להתפתחות האינטליגנציה של תינוק, ואם כן, מאיזה גיל כדאי לעשות זאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיתוח אינטיליגנציה
שירי קאשי21/06/2009הי,
את השאלה הזו יש להציג למומחים מתחומים אחרים. אין לי ידע בנושא.
אני יכולה לשתף בדעתי הפרטית ולא כמומחה: ילד שלא נחשף כמובן לא לומד. יחד עם זאת לא כל תינוק יהיה בעל סבלנות או לא יביע עניין בכך ואני לא בעד לכפות למידה מסוג זה בגילאים צעירים. אם התינוק מסתכל ומתעניין אז בודאי שאין בכך נזק והוא ילמד לפני האחרים אך איני יכולה להגיד האם יש קשר בין לימוד זה לבין התפתחות האינטיליגנציה בהמשך.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחייניתי בת חודשיים וחצי
גולן17/06/2009מה מומלץ לעשות עם ילדים בגיל הזה, בשביל לשפר את רמת האינטליגנציה שלהם ?
נ.ב. - בקשה משירי קאשי, מנהלת הפורום:
בבקשה תסדרי שכשיגיבו להודעה הקודמת שאני יקבל על כך הודעה.
פשוט בהודעה ההיא לא עשיתי V בריבוע העליון "אנא הודיעוני כאשר מתפרסמת תגובה להודעתי".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינטיליגנציה
שירי קאשי21/06/2009הי,
לצערי איני יכולה לערוך את הפרמטר של קבלת ההודעה אך בודאי תלמדי על ההודעה הקודמת כאשר תקראי את זו.
לגבי פיתוח אינטיליגנציה בגיל חודשיים וחצי אני חוזרת ומציינת שאינני מתמחה בתחום זה ואיני יודעת על ההשפעות העתידיות על האינטיליגנציה, אבל ברור שצריך ליצור גירויים על מנת לעורר למידה אצל התינוק. בגיל זה זה בעיקר לשיר ולדבר אליו, ליצור קשר עין ולתת לו תחושת בטחון. כמובן לתת גם גירויים של מגע ותנועה. אינני יודעת האם נעשו מחקרים בנושא אצל תינוקות בגיל זה. אפשר לנסות ולהפנות את השאלה למומחים מתחום הפסיכולוגיה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)