משך השהייה בסלקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משך השהייה בסלקל
    אמא מודאגת
    14/07/2008

אני לקראת לידה וכחלק מההכנות כבר רכשתי עגלה הכוללת אמבטיה וסלקל. בימים האחרונים התחלתי לפתח ספק בנוגע לבחירה בעגלה ובמיוחד בסלקל. יש המון מותגים בשוק שעליהם עשינו דוקטורט ומתוכם רק למותג אחד יש יתרון משמעותי בסלקל והוא שניתן להשכיב את התינוק במצב של 175 מעלות ובכך לאפשר לו לשהות בסלקל כ-4 שעות. קראתי בכל מיני מקומות שאסור להושיב תינוק בסלקל למעלה מ-45 ד' מחשש לנזק בעמוד השדרה. העניין הוא שאני ובעלי מרבים בנסיעות מחוץ לעיר (כשעתיים וחצי נסיעה לכל כיוון, בכל סופ"ש שני) וכרגע אפשר לומר שאני מתחילה לפתח חרדות שיתכן והשיקול שלי לחסוך כמה מאות שקלים (רכשתי עגלה ב- 4000 ש"ח והמוצי עולה כ- 5200 ש"ח) בסופו של דבר יתרום לנזק חלילה בעמוד השדרה של הגוזלית שלי. שאלתי היא, כמה זמן ניתן להושיב תינוק בן יומו בסל קל ללא חשש מנזק בריאותי? ואם אכן אסור להושיב תינוק מעל 45 ד' בסלקל, מה הוא הפתרון האופטימלי במקרה של נסיעה ארוכה? האם מס' עצירות בדרך יפתרו את הבעיה? לכמה זמן צריך לנתק את התינוק מהסלקל בין שימוש אחד למשנהו? אמא לעתיד אובדת עצות..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משך השהייה בסלקל

הוספת תגובה

• משך השהייה בסלקל

שירי קאשי
    14/07/2008

הי,
    ברוכה הבאה לעולם ההורות שאיתו כמובן מגיעים החששות, השאלות וחוסר הודאות. אני מאחלת לך לידה קלה והרבה הנאה מהגוזלית הצפויה.
    אין תחליף לסלקל בזמן נסיעה. הדבר החשוב ביותר הוא הגנה על חיי התינוקת ועל כך לא מתפשרים. נכון שהשהייה בסלקל אינה נכונה מבחינה התפתחותית אבל גם אם הילדה תשהה בסלקל למשך נסיעה ארוכה בסוף שבוע הרי שזה לא המצב הקבוע שלה. כמובן שעצירה בדרך להתרעננות וחילוץ איברים טובה לכם וגם לתינוקת ויכולה לחלק את משך השהיה בתנוחה זו. אין הנחיות ברורות כמה זמן לשהות בסלקל וכמה זמן להמתין עד לנסיעה הבאה ההנחיה היא יותר המלצה שלא להרבות בשהייה בתנוחה זו. אני מניחה שלאחר נסיעה כזו ארוכה אתם נשארים לפחות מספר שעות וזה בהחלט מספיק. ההמלצה לא להשאיר בסלקל גם נועדה על מנת להזהיר מהנטייה להשאיר את התינוק בסלקל גם לאחר הנסיעה ולחברו לעגלה כדי לא להעיר את התינוק. בכל מקרה אחרי נסיעה כמו שלכם להוציא את התינוקת גם אם היא ישנה ולתת לה לשהות על משטח ישר. המלצה זו תקפה גם לנסיעות קצרות יותר. בכל מקרה כשצריך ורק כשצריך אז משאירים בסלקל.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. את מקסימה!

אמא מודאגת
    16/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו