מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי זחילהמאיה14/07/2008
בתי בת 7.5 חודשים והיא עוד לא זוחלת, כשהיא רוצה להגיע ממקום למקום היא מתהפכת או זוחלת על הגחון. חברותיי שהן גם אמהות ייעצו לי לפנות לרופא הילדים כי אולי מדובר על איחור התפתחותי. עליי לציין כי כשאנו מושיבים אותה יא יושבת יציב מאד ולפרקי זמן ארוכים. היא מש מתנגדת להיות על הבטן ומייללת עד שמרימים אותה. ברצוני לדעת האם זה נחשב לאיחור התפתתחותי? ומה עליי לעשות כדח לעודד אותה לזחול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
שירי קאשי14/07/2008הי מאיה,
בתך אכן מתחילה לפתח עיכוב מוטורי אך מה שיותר משמעותי הוא שהיא מתחילה לפתח מוטוריקה משובשת. צורת ההתקדמות בגילגולים מעידה על קושי שהיא עוקפת אותו בדרך זו. כמו כן הקושי לשכב על הבטן בגיל זה הוא גורם מרכזי להתפתחות עיכובים. ההתנהגות שאת מתארת אופיינית מאוד לתינוקות שמתקשים לשהות על הבטן ועקב כך ההורים מושיבים אותם טרם למדו לעשות זאת לבד. הילדה כיום במצב שאינה רוצה להיות בשכיבה וזה מרכיב חיוני לפיתוח הזחילה. כיוון שהיא כבר מרגישה נוח בישיבה ודורשת לשהות שם קיים החשש שבמקום לפתח זחילת שש היא תפתח זחילה משובשת על הטוסיק. אני ממליצה מאוד לקבוע שיעור פרטי על מנת לאבחן ולטפל במרכיבים המוטורים אותם עדיין לא רכשה בצורה מיטבית ושגורמים להתפתחות עיכובים ושיבושים וכן על מנת להביאה לשלב ההתפתחותי בו היא אמורה להיות.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למאיה
דבי גרוס דולב14/07/2008הי מאיה
את מציינת בהודעתך מספר גורמים שמהווים שיבוש: נסיונות ההתקדמות דרך התהפכות במקום זחילה שעלולים להצביע על פיצוי תנועתי, נסיונות ההושבה שלכם שעלולים לפגוע בהתפתחותה המוטורית של ביתכם והקושי שלה לשכב על הבטן בגיל 7 חודשים.
לפני שאת מעודדת אותה לזחול אני ממליצה מאוד לטפל בכל אותם גורמים מעכבים שמהווים עבורה קושי מוטורי וחוסר נוחות בגוף.
אני ממליצה בחום על פגישה עם מדריכה להתפתחות תינוקות על מנת לקבל אבחון מדויק ותרגילים ספציפיים לתרגול יומיומי בביתכם, אשמח גם אני לעמוד לרשותכם.
בהצלחה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות,
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)