מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניסיון זחילה בגיל שלושה חודשיםLora14/07/2008
שלום, התינוקת שלי בת שלושה חודשים מנסה לזחול - מזיזה את הידיים (שמאל ימין שמאל) לכיוון הזחילה וגם הרגליים (שמאל ימין שמאל). מכיוון שעדיין אין לה כוח להזיז את עצמה האם אני יכולה לעזור לה? אני רוצה לשים משהו קשיח ליד הרגליים על מנת שתוכל לדחוף את עצמה ולנוע קדימה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה מוקדמת
שירי קאשי14/07/2008הי לורה,
מה שבתך עושה הוא לתרגל את רפלס הזחילה. זהו רפלקס מולד ותינוק ששוהה על הבטן מתנסה בו וכמובן שזה תורם בהמשך להתפתחות איכותית של זחילה. ניתן לתת קונטרה לכפות הרגליים על מנת להפות את הרפלקס לתנועת התקדמות אך לא הייתי מתחילה עם זה בגיל כה צעיר. חשוב קודם לאפשר לה לפתח התהפכויות (רפלקס זה יתרום גם ליכולת ההתהפכות מהבטן לגב) או לפחות להיות בתוך תהליך למידה שכזה. המתיני עוד זמן מה לפני שאת מתרגלת זחילה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ללורה
דבי גרוס דולב14/07/2008הי לורה
נסיונות זחילה בגיל כה צעיר הם בד"כ רפלקסיביים. מכיוון שהיא עדיין לא מתהפכת אני ממליצה לא לעודד זחילה ובמקביל לראות האם התנועתיות המרובה אצלה לא נובעת ממתח יתר.
האם היא תינוקת רגועה ונינוחה?
אם את מרגישה שמדובר במתח , נוקשות או חוסר נינוחות אני ממליצה להרבות בתנוחת ערסול צמודה ומעגלת ולהוסיף לכך תנועה מונוטונית על מנת להרגיע את המערכת, ניתן גם להשתמש במנשא בתנוחת ערסול על מנת להשיג את אותו אפקט.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה של חוסר נינוחות + שאלה נוספת
Lora15/07/2008שלום, הבת שלי מאוד פעילה (אני לא יודעת אם לקרוא לזה מתוחה או לא נינוחה). הרבה פעמים היא מזיזה רגליים בקצב מאוד גדול (בטרצפולינה, על שולחן החטלה), מנסה לזחול (מזיזה ידיים ורגליים) ומתנשפת בדרך, מנסה להתיישב (הבנתי כבר שזו תוצאה של טרמפולינה) וכו'. אני לא יודעת לאבחן אם היא אקטיבית מעבר למידה. חשוב לציין כי ההרדמות שלה מאוד קשה. אני עוטפת אותה בשמחה על מנת שלא תעיר את עצמה בשינת צהריים. מי יכול לאבחן אם הבת שלי מתוחה מדי והאם בכלל צריך לאבחן את זה? מכיוון שמאוד קשה לה להרדם (לא מוכנה להרדם לא אצלי במיטה, לא על הידיים, לא בעלגה) אני משכיבה אותה לישון במיטה שלה (לא תמיד בהצלחה). בדרך כלל ההשכבות מלוות בצרחות מאוד חזקות (לא בכי אלא צרחות!). רופאת ילדים אמרה לנו כי זו "מניפולציה" באמת צרחות מעידות על מניפולציה? זה לא מוקדם מדי? האם אפשר להקנות לתינוקות כה קטנה הרגלי שינה? האם שיטה של הרם / הורד היא שיטה טובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- לורה
דבי גרוס דולב16/07/2008הי לורה
הדברים שציינת יכולים בהחלט להעיד על מתח או חוסר נינוחות שאפשר למצוא להם מענה בתחום התנועתי. נסיונות זחילה והתישבות בגיל כ"כ מוקדם, קשיי הרדמות, בכי חזק- כל אלה בהחלט מלמדים על קושי כלשהו.
מדריכה להתפתחות תינוקות תוכל לאבחן את ביתך ולתת לך תרגילים לתרגול בבית, אשמח גם אני לעמוד לרשותכם טלפונית או לקביעת אבחון.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר נינוחות
שירי קאשי16/07/2008הי לורה,
כל מה שציינת בהחלט מרמז על חוסר שקט. חוסר שקט זה לרוב נובע ממתח גופני מסויים אשר קשה לתינוק לפרוק אותו וגורם לו להתנועע רבות, לקשיי שינה והרדמות. אני מאוד ממליצה לקבוע אבחון עם מדריכת התפתחות על מנת לזהות את מקור המתח ולעזור לך להתמודד עם כל המצבים שציינת.
את מוזמנת ליצור קשר לקבלת פרטים נוספים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)