זחילה על גחון שימוש ברגל אחת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זחילה על גחון שימוש ברגל אחת
    סאשה
    14/07/2008

שלום בני בן11 חודש נולד פג שבוע35 , זוחל על גחון מזה כחודש, אך לאחרונה כשהוא דוחף קדימה ברגליים הוא משתמש רק בקצות האבצעות של רגל ימין. האם זה מצב בעייתי? איך אני יכולה לעזור לו להשתמש בשני רגליים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לסאשה

דבי גרוס דולב
    14/07/2008

הי סאשה
    השאיפה בגיל זה היא להגיע לסימטריה בתנועה שבד"כ משפיעה על המשך ההתפתחות, זה לא מצב בעייתי אבל כן מצב שכדאי לנסות לעזור. איך הייתה התפתחותו המוטורית עד כה? מתי התחיל להתהפך? אתן לך מספר תרגילים על מנת לעזור לו בשימוש ברגל השנייה:
    1. תני לו הרבה מגע עמוק ברגל החלשה- טפיחות, שפשופים, לחיצות ומגע עם טקסטורות שונות.
    2. כשהוא זוחל על הגחון עמדי מאחוריו ותני לו קונטרה בכף הרגל שאיננו מפעיל על מנת ללמדו להפעילה.
    3. בשכיבה על הגב, הניחי את שתי כפות רגליו כנגד הרצפה, הצמידי אותן לרצפה עם ידייך וחכי לכך שידחוף עצמו לאחור.

אלו תרגילים בסיסיים אבל הייתי רוצה לדעת כיצד הייתה התפתחותו עד כה ואני גם רוצה לציין שיתכן שהקושי בא ממקום אחר או חוסר תנועתיות במקום אחר.
    אם התרגילים לא ישפרו את הזחילה או לחליפין, אם תראי שהוא מתעכב שם אחרי גיל שנה, כדאי אולי לשקול פגישה עם מדריכה להתפתחות תינוקות שתיתן אבחון מדויק ותרגילים אישיים,
    אשמח גם אני לעמוד לרשותכם.
    בברכה ובהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו