מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בני בן שנתיים מסתובב סביב עצמו ,רותי18/06/2007
בני בן שנתיים, התחיל ללכת בגיל שנה ו9 חודשים, ומאז שהיה קטן כשהתחיל לזחול, הוא הסתובב סביב עצמו ,ןעכשיו שהוא הולך, בעמידה הוא מסתובב סביב עצמו, הוא ילד יפה מתפתח טוב, חוץ מדיבור מוציא מלים יחידות, מה אני אמורה לעשות???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס18/06/2007הי רותי,
חסרים לי פרטים לגבי ההליכה. בזחילה יש שלב של הסתובבות סביב ציר, זו למעשה תחילתה של זחילת גחון, אולם בהליכה פעוט אמור לדעת ללכת לא רק במעגלים. האם הוא יודע ללכת למקומות אחרים חוץ מסביב עצמו? האם הוא יודע לטפס? האם הוא נעזר בדברים כשהוא הולך או שהוא הולך עצמאית? האם הוא עוד זוחל במקביל להליכה? איך הוא זחל? האם זחל גחון? עלה על 6? מה טונוס השרירים שלו?
אשמח לנסות לענות כשיהיו לי עוד פרטים.
יום נפלא
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק סובב סביב עצמו
רותי18/06/2007שלום לך ותודה, שאלת אותי
האם הוא יודע ללכת למקומות אחרים חוץ מסביב עצמו? כן הוא הולך ,מטפס, רץ מהר , עצמאי , לפעמים הוא זוחל במקביל להליכה, אבל כל הבעיה שהוא יכול להסתובב אפילו חמש דקות ולא להפסיק, ואחרי הפסקה קצרה חוזר שוב להסתובב, לפעמים הוא שם חפץ בריצפה ומסתובב סביבו
לא הבנתי מה זה עלה על 6
מודה לך מאד!
תודה רבה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה על 6
עינת דולב-הדס18/06/2007הי רותי,
בלעלות על 6 התכוונתי האם הוא זחל על 6 או שזחל רק גחון? היום כשהוא זוחל במקביל להליכה איך הוא זוחל? האם הוא מניח את הצעצוע על הרצפה ומסתובב סביבו בהקשרים מסויימים?
מחכה לתשובה
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ענת ותודה רבה
רותי19/06/2007הי ענת , ותודה
כן הוא זחל גם 6 וגם גיחון, אבל גם הזחילה באה לו באיחור, רק בגיל שנה,
כשהוא זוחל זה במהירות,
ובקשר לסיבובים: 1 או שהוא מסתובב סביב עצמו בלי שום חפץ,
2 או מחזיק חפץ ומסתובב איתו,
3 או שם חפץ בריצפה ומסתובב סביבו, בלי קשר לכלום , פשוט סתם
תודה רבה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עינת דולב-הדס19/06/2007הי רותי,
קשה לי לתת לך תשובה מדוייקת בלי לראות במה מדובר למרות שעל פי תאורך נראה לי שמדובר בתופעה התנהגותית ולא מוטורית. אף על פי כן את אומרת שהוא התחיל לזחול מאוחר ואני מבינה מכך שכל ההתפתחות המוטורית שלו היתה מאוחרת, לגבי שכיבה על הבטן? הרמת ראש? התהפכויות? מעבר לישיבה? אני מניחה שגם הם באו באיחור. קשה לי לשים את האצבע על הבעיה המוטורית בלי לקבל עוד פרטים. איך טונוס השרירים שלו? איך שיווי המשקל שלו? וכד'. הייתי מציעה לך לנסות לפנות ליעוץ פרטי. אני מצרפת לך קישור לאיזור המדריכות המומלצות באתר שלנו ותראי אם את מוצאת מישהי באיזור מגורייך לפנות אליה ולהתייעץ עמה.
http://first-step.co.il/html/mad.htm
אם לא חזרי אלי ואנסה להפנות אותך על פי מקום מגורייך. בכל אופן אשמח אם תעדכני אותי.
לילה טוב
עינת דולב הדס
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)