מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תנוחות שינהג'ני15/07/2008
שלום... ביתי בת 6 חודשים ישנה בסביבות 8 שעות בלילה. מאז 4 חודשים מתהפכת מהבטן לגב ומחמישה חודשים מהגב לבטן. מה שקורה שמאז שהיא התחילה להפהפך מהגב לבטן היא בלילהל מתוך שינה ישנה על הצד או יותר נכון נרגמת ככה... ולפעמים בלילה אני מוצאת אותה על הבטן ישנה... האם זה בסדר יש ממה לפחד שהיא ככה פעילה בלילה מתוך שינה? והאם זה בסדר להשארי אותה לישון על הצד או להעביר אותה על הגב כי זה מה שאני עושה בד"כ...? מה אתם ממליצים? ועוד משהו לא קשור לזה... מאז כל ההתהפכויות היא מרבה לשהות על הבטן שזה לא היה פעם...אני מנסה לגרות אותה עם צעצועים שתתחיל לזחול אבל הרבה יוצא שהיא מסתובבת בציר על הגב וגם זה קורה על הבטן, ואני רואה שהיא הולכת אחורה וכשה מגיע לזחילת גחון קדימה היא מרימה לפעמים רגל אחת וטוסיק האם זה מראה להתחלה... תודה ג'ני נ.ב. סורי על אורך השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגני
דבי גרוס דולב15/07/2008בוקר טוב
אין שום בעיה עם החלפת תנוחות ותזוזה בזמן השינה, הרי כולנו זזים בלילה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברח לי, המשך..
דבי גרוס דולב15/07/2008אם כך, ואם הבנתי את שאלתך אז בהחלט אין מניעה לתזוזה בלילה. שכיבה ושינה על הצד היא נפלאה ונינוחה, יש לשים לב שהתינוק ישן על שני צדדיו ולא רק לכיוון אחד, כדי שתהיה סימטריה.
לגבי שינה על הבטן- זה לגמרי אינדיוידואלי, ישנה ההוראה של משרד הבריאות אבל ישנה גם שינה נינוחה על הבטןו עמוקה יותר לכן ההחלטה אם לאפשר שינה על הבטן היא לגמרי שלכם.
נשמע לי שביתך עושה את צעדיה הראשונים בהתקדמות, בזחילה וזה נורמלי לחלוטין שבהתחלה דוחפים לאחור ,לאחר מכן תבוא ההתקדמות קדימה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ג'ני15/07/2008תודה על התשובה... אני יודעת שמשרד הבאירו ממליץ שינה על הגב אני משכיבה אותה על הגב אבל היא מסתובבת על הצד ישר ומתוך שינה בלילה קרה כמה פעמים שמצאתי אותה על הבטן . לגבי הצד... היא רק שוכבת על צד שמאל מתעפכת מהגב לבטן לשני הכיוונים מה ניתן לעשות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי16/07/2008הי ג'ני,
השינה על הגב נועדה להקטין את הסיכון למוות בעריסה. ככל שעולה גיל התינוק החשש קטן וכך ככל שהתינוק נהיה תנועתי יותר. ברגע שתינוק כבר מתהפך מעצמו אני לא רואה דרך להזיקו על הגב כל הלילה כיוון שזה לא ריאלי. כשהתינוק תנועתי מספיק הרי שהוא יחפש את התנוחה הנוחה לו ביותר ולהרבה תינוקות זה על הבטן. לגבי השכיבה על הצד, אין איתה בעיה וגם היא טובה להקטנת הסיכון למוות בעריסה, הסיבה שהיא לא נכללת בהמלצת השינה הגורפת היא כיוון שמהצד ניתן להתהפך לבטן, אבל כאמור בתך כבר עושה זאת בקלות בכוחות עצמה כך שאין מה לנסות לקבע אותה לתנוחה מסויימת. לגבי השינה על צד אחד, חשוב לפחות במהלך שנת היום שלה לנסות ולהפוך אותה לצד שני על מנת שתתרגל לישון גם על צד זה. בנוסף בשעות הערות לעודד גם שכיבה על הצד השני תוך כדי משחק עם צעצוע. ככל ששני הצדדים יהיו מוכרים ונוחים עבורה כך היא גם תבחר לשכב על שניהם גם מתוך שינה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)