מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה פינוק?יעל15/07/2008
שלום, הבן שלי בן עשרה חודשים והוא כבר הולך עצמאית, נופל מידי פעם אבל מצליח ללכת (12 צעדים בערך) הוא תינוק חייכן וחברותי, יודע לחבק כשמבקשים ומאוד סקרן, אוכל לבד פירות וירקות שאני נותנת לו ביד, משחק יפה לבד לא חייב שאהיה לידו כל הזמן. אני מספרת את כל זה כדי להמחיש שבסה"כ הוא מפתח עצמאות בתחומים מסויימים אבל הוא לא מוכן להחזיק את הבקבוק לבד ולשתות. הוא פותח את הפה וסוגר את הכפות ידיים. אני יודעת שהוא מסוגל כי הוא עשה זאת מספר פעמים וגם אין לו שום בעיה להרים את הבקבוק ולשחק איתו. השאלה שלי היא האם להתחיל להתעקש, אני משתדלת לזרום איתו ולא להאיץ בו לעשות דברים והוא דווקא די מתקדם לבד העניין שאני לא יודעת ממה זה נובע האם זה פינוק? האם כדאי להתחיל להאיץ בו? כי בספטמבר הוא הולך לגן ושם בטוח לא יחזיקו לו את הבקבוק מצד שני עד ספטמבר אולי הוא ישנה את דעתו תודה יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקבוק
שירי קאשי16/07/2008הי יעל,
ראשית אכן עד ספטמבר יש זמן רב ורוב הסיכויים שבגן הוא יתנהג אחרת מבבית. בכל מקרה מה שתארת מלמד על ילד שמתפתח יפה ומפתח עצמאות וייתכן שבעניין המסויים של הבקבוק הוא מושך מעט את הרצון להשאר תינוק ולהעזר באמא. למרות שסביר להניח שעם המעבר לגן זה יפתר מעצמו את יכולה לעודדו להחזיק לבד על ידי כך שתניחי לידו את הבקבוק ותתרחקי. כך לא יוכל ליצור איתך קשר עין ולצפות שאת תחזיקי בשבילו. בנוסף את יכולה לתת לו להתנסות עם החזקה של כוס חד פעמית עם מעט מים. השינוי הזה יכול להוות טריגר לרצון להתנסות ויש סיכוי שינסה להביא לפה לבד. לא נורא עם מעט נרטבים זה חלק מההתנסות ומהכיף (תלוי מה את משדרת לו כשזה קורה).
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)