מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתיה בקרב תינוקותמאיה16/07/2008
היי, רציתי לדעת אם ישנה תשובה חד משמעית מה הכמות הנכונה של נוזלים שתינוק צריך לקבל ביממה. יש לי תינוקת בת שנה וכל הזמן אני שומעת מסביבי "תקפידי שתשתה הרבה". מה זה הרבה??? צריך לחשב כמות במ"ל שתתאים למשקל ? אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי...
מאיה16/07/2008האם סימילאק נכלל במסגרת ה"שתיה" (כאשר הוא בעצם המרכיב העיקרי של הנוזלים שהיא מקבלת בין 400-450 CC) מכיון שהיא לא כ"כ אוהבת מים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים
שירי קאשי17/07/2008הי מאיה,
החלב כמו מזונות אחרים שהם עתירי נוזלים מספקים גם הם לגוף חלק מתצרוכת הנוזלים הדרושה. תחליף החלב שאת מכינה הוא משקה לכל דבר אשר יש לו גם ערך תזונתי. אצל תינוקות קטנים שעדיין ניזונים רק מחלב בכלל אין צורך בהוספת מים. אינני תזונאית ולכן לא אוכל לומר מהיא הכמות הנדרשת אבל ממש כמו אצל מבוגר זה תלוי בטמפרטורה, בגודל בגוף ובכמה מזיעים. אני ממליצה להמשיך את הברור אצל תזונאית, אחות טיפת חלב או רופא הילדים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע..
טלי20/07/2008אולי יש תמ"לים ספציפים שכן רצוי להוסיף מתן מים בימים חמים? כי הבנתי שיש תמ"לים שהם יותר מרוכזים.. תלוי גם בגודל הכפית וכאלה, לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים
שירי קאשי20/07/2008הי שיר,
עד כמה שאני מעודכנת (זה מחוץ לתחום התמחותי) ההמלצה של משרד הבריאות היא שאין צורך בתוספת מים עד גיל חצי שנה שזה הגיל המומלץ להתחלת מזון מוצק (ללא קשר לסוג התחליף). בפועל כל ילד צורך כמות שונה של חלב וישנם ילדים שמתחילים מוצקים לפני ולכן אני ממליצה להתייעץ בנושא עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
נ.31/07/2008באיזה גיל מתחילים לתת לתינוק שתייה (בנוסף לאוכל)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)