עטיפת תינוקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עטיפת תינוקות
    Lora
    23/07/2008

שלום, הבת שלי בת שלושה וחצי חודשים מעירה את העצמה ע"י ידיים והרגליים. כמו כן היא למדה להסתובב מהגב לצד ומתגלגלת במיטה תוך שינה וגם זה מעיר אותה. ישנם לילות וימים בהן היא מאוד לא נינוחה ואני עוטפת אותה בשמחה על מנת שתרגע ותישן. לי נראה כי מאוד אוהבת את זה וכהוכחה לכך היא ישנה ממש טוב - שינה מלאה בלי התעררויות. השאלה שלי האם העיטוף אינו פוגע בהתפתחות של הילדה. עד איזה גיל מומלץ לעטוף תינוקות? היום, בדרך כלל, אני עוטפת אותה בשינת יום ובלילה בין שעות 5 ל - 7 בבוקר. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עטיפת תינוקות

הוספת תגובה

• עטיפת תינוקות

שירי קאשי
    24/07/2008

הי לורה,
    שיטת העיטוף עוזרת לתינוקות רבים להגיע לרגיעה. איני מכירה לעומק מחקרים לגבי השפעתה אבל מנקודת ראות של מומחית להתפתחות איני רואה בכך כל פסול כל עוד זה לא נעשה ליותר מידי שעות. התינוק זקוק כמובן גם להיות חופשי ובעל יכולת להזיז את הרגליים והידיים וזה קורה גם מתוך שינה. כמובן שככל שעולה הגיל התינוק זקוק ליותר הרגשת חופש. מספר השעות שאת משתמשת בעיטוף נראה לי סביר ביותר. כל עוד זה תורם לשקט של הילדה הרי שזה מבורך. לטעמי ברגע שהילדה תתחיל להתהפך צריך לאפשר לה לעשות זאת גם מתוך שינה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו