מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עטיפת תינוקותLora23/07/2008
שלום, הבת שלי בת שלושה וחצי חודשים מעירה את העצמה ע"י ידיים והרגליים. כמו כן היא למדה להסתובב מהגב לצד ומתגלגלת במיטה תוך שינה וגם זה מעיר אותה. ישנם לילות וימים בהן היא מאוד לא נינוחה ואני עוטפת אותה בשמחה על מנת שתרגע ותישן. לי נראה כי מאוד אוהבת את זה וכהוכחה לכך היא ישנה ממש טוב - שינה מלאה בלי התעררויות. השאלה שלי האם העיטוף אינו פוגע בהתפתחות של הילדה. עד איזה גיל מומלץ לעטוף תינוקות? היום, בדרך כלל, אני עוטפת אותה בשינת יום ובלילה בין שעות 5 ל - 7 בבוקר. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עטיפת תינוקות
שירי קאשי24/07/2008הי לורה,
שיטת העיטוף עוזרת לתינוקות רבים להגיע לרגיעה. איני מכירה לעומק מחקרים לגבי השפעתה אבל מנקודת ראות של מומחית להתפתחות איני רואה בכך כל פסול כל עוד זה לא נעשה ליותר מידי שעות. התינוק זקוק כמובן גם להיות חופשי ובעל יכולת להזיז את הרגליים והידיים וזה קורה גם מתוך שינה. כמובן שככל שעולה הגיל התינוק זקוק ליותר הרגשת חופש. מספר השעות שאת משתמשת בעיטוף נראה לי סביר ביותר. כל עוד זה תורם לשקט של הילדה הרי שזה מבורך. לטעמי ברגע שהילדה תתחיל להתהפך צריך לאפשר לה לעשות זאת גם מתוך שינה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)