בת 6.5 חודשים, זחילה בקפיצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 6.5 חודשים, זחילה בקפיצות
    מרי
    27/07/2008

שלום, בתי התחילה לזחול אחורה בגיל 5.5, מזה כשבועיים היא מנסה לזחול קדימה. היא מתרוממת על שש ואפילו על 4 (רק כפות ידיים ורגליים על הרצפה) ומנסה לדחוף את עצמה קדימה עם הרגליים אך לא מעבירה ידיים. כתוצאה היא נוחתת על בטן ומושכת את עצמה קדימה בעזרת שתי הידיים ולא יד רודפת יד. זה נראה כמו צפרדע: דחיפה ברגליים ומשיכה עם הידיים על הבטן. השאלה היא האם ככה תינוקות מתחילים לזחול קדימה או שאני צריכה לעשות איתה תרגילים כדי לעודד אותה להעביר יד עם רגל נגדית? אלו תרגילים מומלצים? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה למרי

דבי גרוס דולב
    28/07/2008

הי מרי
    שונות ומשונות הן צורות הזחילה הראשונות שתינוקות מנסים. נראה לי שביתך עדיין בודקת ומנסה למצוא את הדרך להתקדם וכן, זה נשמע לי נורמלי.
    את יכולה בכל זאת לנסות ולעזו רלה ע"י מספר תרגילים:
    1. כשהיא עומדת על 6 גרי אותה ע"י צעצוע אהוב להושיט יד לצידי הגוף, בגובה הכתף וכך לעודד העברות משקל מיד ליד.
    2. על כדור פזיו כשהיא עליו על הבטן, הטי אותו הצידה והושיטי לה צעצוע (צריך עוד אדם בשביל זה) ליד הנגדית לכיוון ההטייה.
    3. עשי לה תרגילים של הצלבות, בשכיבה על הגב- חברי והצליבי יד ורגל נגדית.
    4. תני לה לעבור מכשולים שונים- כריות, שמיכות והגוף שלך.

בכל מקרה נשמע לי שביתך בדרך הנכונה
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו