מציצת אצבע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מציצת אצבע
    אורית
    08/08/2008

שלום, בני בן 4 חודשים (נולד כחודש לפני הזמן, בסוף שבוע 35). לפני כחודש הוא התחיל להכניס לפה את האגודל ולמצוץ אותה, אך לא בצורה דחופה אלא מידי פעם לרוב כשהוא עייף. לאחרונה הוא החל למצוץ את אגודלו בצורה יותר אינטנסיבית, לרוב כשהוא עייף או בלילה לאחר כשהוא מסיים לאכול מבקבוק הוא מוצץ את אגודלו ומנסה לחזור לישון. כשאני מציעה לו מוצץ הוא מוצץ מס' מציצות, פולט אותו החוצה ומכניס במקום את האגודל לפה... מה עושים ? אני יודעת שמציצת אצבע עוצרת את התפתחות השיניים והלסתות... אך מצד שני האם זה בסדר להוציא את אצבעו מהפה ולתת לו מוצץ במקום ? האם יש מוצצים מיוחדים למניעת מציצת אבצע ?? אולי יותר מחוספסים ? או שעדיף לא להתערב ולתת לו למצוץ אצבע ?? תודה, אורית - אמא של איתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מציצת אצבע

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

דבי גרוס דולב
    09/08/2008

הי אורית
    אני עוד לא שמעתי על אמא שהצליחה למנוע מתינוקה למצוץ אצבע...
    כמו לכל דבר, יש לזה יתרונות ויש חסרונות. ישנם הרבה ילדים שזקוקים לטיפול שיניים שלא מצצו אצבע ולהיפך. הדבר לא עוצר את התפתחות השיניים אלא לבעיות אחרות, לפעמים.
    אחד היתרונות של מציצת אצבע הוא שהתינוק מחליט בעצמו מתי להרגיע עצמו ואיך ובכלל משמח לדעת שהתינוק מצא בעצמו את הדרך להרגע.
    לסיכום- אינני חושבת שיש טעם למנוע זאת ממנו כי בסופו של יום יחליט הוא איך ומתי להכניס את אצבעו.
    מקווה שעזרתי קצת
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, הרגעת אותי מאוד... פשוט חששתי

אורית
    10/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו