מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן חצי שנהשירה17/08/2008
היי הבן שלי בן חצי שנה ומגיל חודש הוא ישן על הבטן, כך שתמיד שכב על הבטן בנינוחות גם בזמן שהיה ער. לאחרונה (אני לא יודעת מתי בדיוק- לפני כחודש בערך) התחיל להיות מאוד מתוסכל כשהוא על הבטן, הוא מרים את הידיים והרגליים ונשאר רק על הבטן ומתעצבן. שמתי לב שלרוב זה קורה כשהוא רואה משהו מולו והוא לא מצליח להגיע אליו על מנת לגעת. הוא מנסה להושיט יד וכשהוא לא מצליח הוא פשוט מתעצבן. אם מקרבים לו חפץ לידו הוא מושיט יד ומרים את היד אפילו כדי לקחת, אבל ברגע שהמשחק משעמם אותו והוא מסתכל מסביב הוא רואה שוב דברים שהוא לא מגיע אליהם הוא שוב מתעצבן. אני מנסה לשים לו חפצים קרוב לידיים בצדדים כדי שיתחיל להסתובב סביב צירו-הבנתי שתנועה זו באה לפני נסיונות זחילה וזה רק מתסכל אותו שהוא לא מגיע. לישון הוא עדיין מעדיף על הבטן כך שאני יודעת שזו עדיין כן תנוחה מועדפת (כשאני מניחה אותו לישון הוא מסתובב בהתחלה עד שהוא עובר לבטן ונרדם). אף פעם לא היתה לי איתו בעיה של שכיבה על הבטן ועכשיו נראה שהסקרנות באה לפני היכולת לזוז וזה מתסכל אותו.. איך אפשר לעזור לו??אני גם לא רוצה לזרז דברים שלא אמורים לקרות עדיין אז אני לא יודעת אם להמשיך להניח בקרבתו צעצועים.. אשמח לעזרה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבה על הבטן
שירי קאשי17/08/2008הי, לא ציינת האם הוא כבר מתהפך באופן חופשי מבטן לגב ולהפך. במידה ועדיין יש לו קושי בכך הרי שאכן חוסר היכולת התנועתית יכולה להוות גורם לתסכול במקרה שכבר נמאס לו לשהות באותה תנוחה. במקרה זה אני ממליצה לפנות למדריכת התפתחות בהקדם על מנת לערוך אבחון ולהתאים תרגילים. במידה והוא כבר כן מתהפך בחופשיות, אזי קשה לי לקבוע מהו הגורם לקושי שלו כיוון שאת מציינת שאוהב לשהות בדרך כלל על הבטן. גם כאן יכול להיות גורם נוסף אשר מפריע לו מעבר לתסכול מחוסר יכולתו להתקדם בזחילה ולא ניתן לקבוע מהוא דרך התכתבות. בכבוד רב, שירי קאשי מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון" 054-5652502
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)