מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גילגול במקום זחילהmnn25/06/2007
השבוע ימלאו לביתי 9 חודשים. היא עדיין איננה זוחלת ואל לא נעמדת בעמידת שש. היא פשוט מזיזה את עצמה לכל מקום ע"י התגלגלות . בכל החודשים עד עתה היא מאד מאד לא אהבה להיות על הבטן .
האם ניתן ללמד אותה לזחול ? האם ייתכן כי תדלג על שלב הזחילה בגלל ההתגלגלות? מה ניתן לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה-גילגול במקום זחילה
דבי גרוס דולב25/06/2007שלום
סביר להניח שביתך "תפסה את הפרנציפ" שאפשר להתקדם ע"י התגלגלויות.
זהו אכן גיל שבו אנו מצפים לראות זחילה או לפחות סימני זחילה. השאלה היא מדוע ביתך עוד לא התחילה לזחול. כיצד הייתה התקדמותה עד כה? מתי התחילה להתהפך?
לקושי ועיכוב בזחילה יכולות להיות מספר סיבות כשאחת השכיחות היא טונוס שרירים לא מאוזן, לרוב נמוך.
ישנו סיכוי מסוים (קשה להעריך כתה כי אני לא מכירה את ביתך) לדילוג על זחילה וכדאי לעזור עם תרגילים לעידוד זחילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
mnn27/06/2007שלום לכם
ותודה על המענה.
בהמשך לשאלתכם לגבי התהפכויות : מהבטן לגב בגיל 6 חודשים (היא עשתה זאת גם כמה פעמים לפני כן אבל לא בצורה עיקבית)
ומהגב לבטן בגיל7 חודשים .
חשוב לי עוד לציין שהיא כיום מסתובבת סביב עצמה ןגם מחליקה אחורה אבל לרוב היא פשוט מתגלגלת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
דבי גרוס דולב27/06/2007שלום שוב
מה שאני יכולה להציע לך זה שוב לנסות את התרגילים אליהם הפניתי אותך קודם לעידוד זחילה.
ויש לי עוד שאלה, האם ביתך גמישה? האם בעת שכיבה על הגב היא מגיעה בקלות עם רגליה לכיוון הפה? האם היא רכה למגע?
אני מנסה למצוא סימנים לטונוס שרירים כי חשוב לגלות מדוע היא אינה זוחלת עדיין.
מה שכן, סיבוב סביב ציר ודחיפה לאחור הם סימנים של טרום זחילה לעתים קרובות.
"נדבר"בהמשך
בברכה, דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)