איחור בהתפתחות מוטורית של תינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איחור בהתפתחות מוטורית של תינוק
    doris
    22/08/2008

שלום רב, בטיפולי תינוק בן 10.5 חודשים: הוא משמיע קולות חייכן וחברותי. מבחינה מוטורית : יושב, מתהפך בשכיבה מהבטן לגב ומהגב לבטן, אינו זוחל עדיין ואינו עומד. כשמשכיבים אותו על הבטן מתהפך לאחר זמן קצר על הגב, כלומר מעדיף לשכב על הגב. אני משתדלת להשכיב אותו על הבטן, מניחה לפניו צעצועים שימשכו את תשומת לבו, אך מעבר לכמה דקות אינו נשאר על הבטן. האם התפתחותו תקינה? ידוע שתינוקות לקראת שנה זוחלים ואפילו עומדים.האם מומלץ טיפול בפזיותרפיה? תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לדוריס

דבי גרוס דולב
    22/08/2008

הי דוריס
    לפי תאורך נראה שבמדובר גם בעיכוב בהתפתחות וגם קושי שכבר לא אמור להיות במערכת והוא חוסר נוחות בשכיבה על הבטן. אין ספק שתינוק בן 10 חודשים שאיננו זוחל ומתקשה לשכב על הבטן סובל מקושי בעל סיבה שצריך לאבחן. בנוסף ,אם הוא איננו מתיישב בעצמו אלא מושב הרי שגם זו בעיה שעלולה לגרום לעיכוב התפתחותי.
    אני ממליצה בחום לפגוש מדריכה להתפתחות תינוקות לקבלת אבחון ותרגילים, אשמח לעמוד גם אני לרשותכם בנושא זה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו