שירי שלום,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שירי שלום,
    מורן
    25/08/2008

האם היפרטוניה זה ההיפך מהיפוטוניה? בנוסף רציתי לדעת כיצד ניתן להרגיל תינוק בן 10 חודשים להירדם לבדו בלי נדנודים וכו' בפורום שינה אמרו לי שיתכן והילד פשוט לא יודע להירדם לבד בעוד בעבר הוא ידע להרדים את עצמו יפה מאוד וייעצו לי ללמד אותו להירדם בכוחות עצמו רק השאלה היא כיצד עושים זאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שירי שלום,

הוספת תגובה

• היפרטוניה

שירי קאשי
    26/08/2008

הי מורן,
    היפרטוניה זה אכן ההפך מהיפוטוניה. בהיפר הטונוס הוא מוגבר, ולמעשה יש מתח קבוע בשריר כאילו השריר כל הזמן עובד. ילדים כאלו יהיו יותר פעלתנים ופחות ידעו לנוח ולהרגיע עצמם (אבל חשוב לזכור שלא כל מי שכזה סובל מהיפרטוניה).
    לגבי השינה זהו תהליך שיכול להיות ארוך. אין לי אינפורמציה לגבי בנך מה אופיו, שלב התפתחותי, התנהגותו הכלליתוצורת ההרדמות הנוכחית שלו אך הרעיון הוא ללמדו להגיע לרגיעה והרפיה ולאחר מכן גם לשינה עצמאית. זה יכול להעשות על ידי הרדמה בתנועה על הידיים כבהדרגה מפחיתים את עצמת התנועה ומגיעים להרדמות עצמאית. באופן הדרגתי מניחים אותו במיטה בשלב מוקדם יותר של התהליך כך שלבסוף ירדם לבד במיטה. בהתחלה ייתכן ויהיה צורך להרימו שוב מספר רב של פעמים עד שירגע ולהחזירו אבל בהדרגה זה יפחת והוא ילמד להרדם לבד. דרך נוספת היא לתת לו עיסוי לפני השינה או אפילו במיטה עד להרדמות. גם פה בהדרגה מפסיקים בשלב מוקדם יותר של התהליך.
    אשמח אם תשתפי אותנו בתוצאות...
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו