מתחילה להתיאש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתחילה להתיאש
    yuli
    27/08/2008

בני בן 11 חודש מתוקן וקצת מעל שנה כרונולוגי. זוחל גחון , מתישב, יושב זקוף, נעמד בעזרת חפצים והולך איתם (לאורך מעקה של מיטה או ספה). אבל.... מסרב לזחול על 6 . מדי פעם עולה על 6 כשצריך לעבור משכולים וגם נעמד דרך עמידת 6 אבל לזחול על 6 הוא לא זוחל. ישנה היפוטוניה קלה (לא כל אנשי מקצוע מסכימים עליה בכלל) ואנחנו הולכים גם לפיזיוטרפיה וגם לליווי התפתחותי פרטי אחד על אחד עם מטפלת בשיטת צעד ראשון. אני יודעת שזחילה על 6 חשובה ולכן אני מאוד חוששת שהוא עומד לדלג עליה. עד כמה זה נורא? אני כבר ממש מיואשת. מה יהיה אם הוא לא יזחול על 6? האם זה אומר שיהיו לו בעיות קשב או ליקויי למידה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתחילה להתיאש

הוספת תגובה

• לא להתיאש

שירי קאשי
    30/08/2008

הי יולי,
    נכון שנמצא קשר בין לקויות למידה לבין דילוג על הזחילה אבל הקשר אינו אחד לאחד אלא הגברת השכיחות של התופעה אצל ילדים שלא זחלו. מקור הבעיה היא חוסר יישום או יישום לקוי של שלב ההצלבות הכרוך גם ביצירת קשרי הצלבה בין אונות המוח השמאלית לימנית. יש גישות טיפול מקלות יותר אשר בשלב זה מוותרות על הזחילה וכבר מתמקדות בהליכה. אם את מטפלת אצל מדריכת התפתחות אני מניחה שהיא עדיין עובדת איתכם גם על שיפור הזחילה. בכל מקרה קשה בשלב שהילד כבר עומד ומתהלך עם חפצים להחזירו לזחילה ומה שעושים במקרה ואין שיתוף פעולה מצידו הוא לעבוד על המרכיבים המוטורים שהוא אמור לרכוש בשלב זה כך שגם אם יש דילוג הרי שעדיין יש יישום של מרבית או כל המרכיבים ובכך משפרים את מצבו וגם את הסטטיסקה של התפתחות לקויות הלמידה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו