מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלגתם עליי...דיאנה27/06/2007
שלום,
רציתי להתייעץ בנוגע לשינה של בתי. שדרך אגב יונקת הנקה מלאה ולפעמים (פעמיים בשבוע מקבלת בקבוק תמ"ל בערב) בתי בת 5 חודשים לא כ"כ אוהבת לישון.
שאני משכיבה אותה לישון בבוקר ובצהריים היא ישנה בדיוק 15 - 20 דק' ובזה זה נגמר.
שאלתי האם ברגע שהיא מתעוררת אחרי זמן כ"כ קצר שלך שינה עליי לנסות להרדים אותה שוב ולא לוותר לה על זמני השינה הללו שהם היחידים במשך היום או שאיך שהיא מתעוררת זה מספיק ולקחת אותו להמשך פעילות בסלון?
עוד שאלה קטנה ברשותך, אני החלטתי שאני רוצה להניק את בתי רק עד חצי שנה מסיבות כאלו ואחרות ושאלתי היא, האם תינוקות יונקים שהיו רגילים לקום בלילה כמה פעמים כדי לינוק או ללקבל חום/אהבה/קירבת האם לא משנה כרגע הסיבה. מתחילים לישון טוב יותר ולא קמים ברגע שהתפריט התזונה שלהם משתנהוהכוונה לגיל חצי שנה שהם כבר מקבלים פירות וירקות ודייסות למיניהן וגם מעבר לתמ"ל. או שבגלל שהנקתי אז בתי כבר רגילה לקום והיא תקום לא משנה מה התפריט שלה "כוחו של הרגל..." כמו שאומרים
ולמה אני שואלת כי שמתי לב שגם שנתתי לה תמ"ל לפני השינה היא התעוררה בלילה מספר פעמים וזה לא "סידר אותה"" כמו שאומרים עד אור הבוקר , אז רציתי לדעת שזה שהיא מתעוררת בכל זאת זה כבר עניין של הרגל ולאו דווקא בגלל הרעב שיש לה?
מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדידי
דבי גרוס דולב27/06/2007הי דידי
סליחה שדילגנו עלייך...
לכל תינוק יש את הרגלי השינה שלו, נכון. אבל עלינו לעשות כמיטב יכולתנו להעניק להם את התנאים וההרגלים לשינה נינוחה. תינוקות זקוקים לשינה אבל יחד עם זה ישנם תינוקות שזקוקים לפחות. עלייך לשים לב האם זמני השינה של ביתך מספיקים לה. האם היא נינוחה ופעילה לאחר 20 דקות השינה האלה או שהיא נראית עדיין עייפה וחסרת מרץ? האם את מנסה להרדים אותה שוב ולהאריך את שנתה? שימי לב לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברח לי, המשך..
דבי גרוס דולב27/06/2007על השאלה האם ביתך תישן טוב יותר לאחר שתיגמל מהנקה רק ימים יגידו. ישנם תינוקות יונקים רבים שאכן מתעוררים רק בשביל לינוק ויש כאלה שלא יונקים ועדיין קמים פעמים רבות בלילה...
אנחנו תמיד צריכים לבדוק האם יש משהו שמפריע להם או שאלה הרגלי השינה שלהם.
מקווה שעניתי והיהיו לכולנו לילות שקטים וארןכים
דבי ועידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)