מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זחילהנילי31/08/2008
שלום! יש לי ילדה בת 6.5 חודשים. נולדה בזמן (שבוע 39) בלידה רגילה במשקל 2.935 ג"ר. עד כה מתפתחת תקין (מתהפכת מהבטן לגב, לא מתהפכת הפוך), בשכיבה על הגב מסתובבת סביב צירה וכ"ד. הבעיה היא שיהלדה מסרבת לשכב על הבטן - אם אני מונעת ממנה להתפך- היא פורצת בבכי מר, אם אני נותנת לה לעשות כרצונה - מתהפכת תוך שניה. ניסיתי לעניין אותה בכל מיני צעצועים, רעשנים וכ"ד - לא עובד לאורך זמן. הבעיה היא שעד עכשיו היא לא מגלה שום עניין בזחילה - אפילו לא מנסה לדחוף עם הרגלים (היא דווקא כן זוחלת לפעמים על הגב) ולא מנסה להגיע לצעצוע גם אם הוא מונח סנטימטר מעבר לאצבעות שלה. מה עושים והאם העדר זחילה בגיל זה נחשב לאיחור התפתחותי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנילי
דבי גרוס דולב31/08/2008הי נילי
אי זחילה בגיל זה ממש לא מהווה עיכוב, מה עוד שחסר עוד שלב בהתפתחות לפני הזחילה והוא ההתהפכות מגב לבטן. סביר להניח שכל הנתונים שהעלית מובילים לאיזשהי תבנית תנועתית מעט משובשת שאלה תוצאותיה.
סיבוב סביב ציר לא אמור להתבצע על הגב אלא על הבטן, בגיל זה אמורה להיות שכיבה נינוחה וחופשית על הבטן ואנו רוצים לראות סימנים ליכולת התהפכות מגב לבטן, לאחר מכן רק תגיע זחילה מאורגנת. אני לא יכולה להגיד לבטח אבל בד"כ הנתונים מצביעים על אפשרות לסוג של זקיפת יתר בגב שמקשה על השכיבה על הבטן , מעודדת דחיפה בשכיבה על הגב ומעכבת התהפכות גב בטן.
האם את יכולה להבחין שביתך מעט זקופה בגב או שאת יכולה לראות קשת קטנה בגב?
לא אוכל לדעת בבטחון שבכך מדובר אבל אולי כדאי לשקול פגישה עם מדריכה להתפחות תינוקות על מנת לאבחן ולקבל תרגילים שכן קושי שמתגלה בגיל זה עלול ללות את המשך התפתחותה של ביתך. אשמח לעמוד לרשטתכם להתייצות טלפונית או לשיעור פרטי.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)