מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הזזת ראש בשכיבה על הגבסיון05/09/2008
שלום, בתי בת 8 שבועות נולדה בניתוח קיסרי בשל מצג עכוז בשבוע ה 39 במשקל 3.1 קג. בשכיבה על הגב כאשר ראשה מוטה ימינה או שמאלה ונמצא בקו ישר עם הכתף היא איננה מסוגלת להזיזו כלפי מעלה או לצד השני ופשוט "תקועה" בתנוחה זו. יש לציין כי כאשר הראש מוטה לאחד הצדדים אך מצוי רק בזוית של 45 מעלות היא מצליחה להזיזו מצד לצד. חשוב לציין כי לא נראה שהיא מגלה העדפה לאחד הצדדים וכאשר ראש נמצא במרכז היא מצליחה להשאר במצב זה דקות ארוכות. בשכיבה על הבטן היא מזיזה בקלות את ראשה מצד לצד ואף מרימה אותו למספר שניות. חשוב עוד לציין כי היא נולדה עם נפיחות (מעין בליטה) בחלק האחורי של הגולגולת בשל מצג העכוז ועם הזמן נפיחות זו פוחתת. עם זאת בשל הנפיחות הנ"ל(וכאן זוהי השערה שלי...) בשבועות הראשונים לחייה היא לא הצליחה להחזיק את הראש במרכז והוא "נפל" ימינה או שמאלה. שאלתי היא - האם חוסר יכולתה להזיז את הראש מצד לצד תקין לגילה? מה ניתן לעשות על מנת לשפר המצב? תודה מראש, סיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזזת ראש בשכיבה על הגב
שירי קאשי07/09/2008הי סיוון,
תינוקות רכים יכולים לשכב זמן רב עם הראש לצד וזה מצב תקין. בגילה צריך לראות שהיא מתחילה להזיז את הראש וזה קשור גם למידת התחזקות השרירים, להתפתחות יכולת העקיבה של העיניים. כיוון שעל הבטן את מציינת שכן יש תנועה טובה אני לא הייתי מודאגת עדיין. אני ממליצה להתחיל לגרות אותה לקשר עין עם צעצוע קטן בשכיבה על הגב ולהניע אותו באיטיות לכיוון הצד הנגדי על מנת לגרות את תנועת הראש.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)