תינוק בן שלושה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שלושה חודשים
    דנה
    08/09/2008

לבני ימלאו בעוד כמה ימים שלושה חודשים. הוא מחייך ודורש בשעות הערות גיוון של גירויים, אחרת הוא מקטר. במהלך היום, כאשר הוא עירני, אני משכיבה אותו על הבטן (ומנסה לגרות ולהעסיק אותו) אך לאחר כדקה הוא מתחיל לבכות מתסכול. במהלך היום אני משכיבה אותו לישון על הבטן ומשגיחה עליו, והוא נינוח וישן טוב. אני גם מגלגלת אותו להיפוך מבטן לגב ומגב לבטן מדי פעם ובבוקר מבצעת לו תרגילי התעמלות במשך כמה דקות. הוא החל לגלות את כפות ידיו ומכניס אותן לפה. הוא בועט ברגליו במרץ. אני מדברת אליו, שרה, רוקדת איתו במרחב כשהוא על ידי, מנענעת את גפיו לפי קצב מוזיקה, שמה בכף ידו רעשן או קושרת את הרעשן לרגלו (רעשן בד עם חור שניתן להשחיל על הרגל...), מניחה אותו באוניברסיטה, משמיעה לו קולות ורעשים שונים. רציתי לדעת אילו תרגילים ניתן לבצע איתו כבר עכשיו על מנת להבטיח התפתחות תקינה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שלושה חודשים

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

דנה
    08/09/2008

אני שמה לו במיטה מגבת מגולגלת וכשאני מניחה אותו במיטה לשינה אני מצמידה אותו אל המגבת, אחרת הוא כל הזמן מתעורר מתנועות גפיו ומתקשה לחזור לישון. כשאני בודקת אם הכל בסדר בזמן שהוא ישן, אז לפעמים החלק של הלחי והמצח אינם מונחים על המיטה, אלא נשען על המגבת המגולגלת כך שראשו מוגבה מעט מהמיטה. האם זה בסדר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שירי קאשי
    08/09/2008

הי דנה,
    עדיפה שינה על משטח ישר. גם מבחינה בטיחותית כדאי לבדוק האם המגבת לא יכולה להביא למצב של חנק. תנועות הגפיים יפחתו עם הגיל וגם הרדמות מתוך רוגע ונינוחות עמוקה תתרום להפחתת התופעה (עיסוי, ערסול ומגע לפני השינה).
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שלושה חודשים

שירי קאשי
    08/09/2008

הי דנה,
    כל מה שאת עושה הוא נפלא ונראה שאת מעשירה את זמנו בצורה טובה מאוד. בשלב זה הייתי משקיעה עוד ביכולת שלו לשכב בנינוחות על הבטן גם בשעת ערות וכן מתחילה ללמד את גופו את התנועתיות הדרושה להתהפכויות כהכנה לשלב זה ולא כמטרה שהוא יתחיל להתהפך עכשיו.
    תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן:
    1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש.
    2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
    3. לעניין אותו בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לו בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתו ולעניין אותו מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.
    בנוסף מספר תרגילים לשיפור התנועתיות לצורך התהפכויות:
    1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
    2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
    5. בשכיבה על הגב לאחוז בשתי הרגליים לכופף אחת וליישר את השנייה. הרגל המכופפת מובילה את ההתהפכות לכיוון הבטן.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו