שינה בלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה בלילה
    אורית
    12/09/2008

שלום יש לי תינוקת בת 7 שבועות ורציתי לדעת מה אני יכולה לעשות כדיי שהיא תישן בלילה אני מנסה ליצור לה שיגרה של מקלחת בתשע בערב אוכל והשכבה במיטה בעשר הבעיה שעד שאנחנו מצליחים להרדים אותה כבר 12 ואז היא קמה בשתיים ושוב אוכלת ועד שהיא חוזרת לישון זה כבר 3 - 4 עד שש מה אני צריכה לעשות כדיי שהיא תישן יותר ? ואיך לגרום לה להירדם יותר מהר ? האם למנוע מימנה לישון ביום שתהייה יותר עייפה בלילה ? מה לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה בלילה

הוספת תגובה

• שינה בלילה

שירי קאשי
    14/09/2008

הי אורית,
    השאלות הן כלליות מידי וקשה לי לתת תשובות ברורות אך אנסה לתת לך מספר נקודות למחשבה.
    ראשית לגבי השינה במהלך היום צריך לבחון כמה היא ישנה, מתי המנוחה האחרונה שלה לפני שנת הלילה וכו'. אין פה חוקים ברורים כיוון שכל תינוק זקוק למספר שעות שינה שונה אך תנסי לבחון האם יש עודף שינה במהלך היום לפני שאת מחליטה להשאירה ערה. בנוסף צריך לבחון מה אופי ההרדמות שלה. האם היא נרדמת מתוך רגיעה מלאה (ואז שנתה אמורה להיות עמוקה ואיכותית יותר) או שהיא נרדמת לאחר מאבק ארוך שבו היא צוברת מתח רב בגוף אשר מאוחר יותר מהווה גורם לשינה פחות איכותית והרבה יקיצות. אני מציעה קודם כל כתהליך מחשבתי לא לחשוב על כך שאתם מרדימים אותה אלא רק מרגיעים. אם היא חשה (ותינוקות חשים היטב) שאתם בלחץ או שקשה לכם ואתם מנסית להרדים הרי שהמתח שלכם עובר גם אליה וזה מקשה על התהליך. כשאתם תהיו רגועים יותר ותחליטו שאינכם מרדימים אלא רק מרגיעים על הידיים או עושים עיסוי נעים ורגוע בחדר חשוך יחסית הרי שגם הרוגע הזה יעבור אליה, היא תרגיש הרבה יותר בטחון בתהליך ובכם שאתם בטוחים במה שאתם עושים, ולכן יהיה לה קל יותר להרפות ולהרדם מהר יותר ולשינה עמוקה יותר. אני יודעת שזה מאוד קשה ליישם, במיוחד שכבר עייפים מאוד ואין כוח אבל שווה לנסות. לעיתים שינוי בחשיבה שלנו בלבד גורם אצלנו לשינוי גופני (למשל הידיים שלנו רפויות יותר והתינוק לא מרגיש מתח גופני אצלנו) והשינוי הגופני אצלנו גורם גם לשינוי גופני אצל התינוק.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו