מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התגנדות לשכיבה על הבטןסיון15/09/2008
היי, בתי בת חודשיים. אני משתדלת להשכיב אותה על הבטן כך שהיא נשענת על המרפקים ובמצב זה היא מצליחה להחזיק את עצמה 10-15 שניות ולהסתכל לצדדים. אבל... אחרי פרק זמן זה נמאס לה והיא חוזרת לשכב עם הראש לאחד הצדדים. כאשר אני שוב מניחה אותה על המרפקים היא שוב מחזיקה עצמה מספק שניות מועט וחוזרת לשכיבה. בשלב מסוים היא מתעצבנת ומתחילה לבכות. לא נראה לי שיש לה בעיה עם עצם השכיבה על הבטן (לעיתים היא אפילו מעדיפה לישון כך) אך נראה לי שהיא לא מוכנה להתרומם באופן עצמאי. אני מרגישה שאני עושה לה עוול ע"י זה שאני "מכריחה" אותה למורת רוחה לעמוד על המרפקים. אני מרגישה שאני מעבירה לחץ מיותר שלי אליה... יש לציין כי אני מניחה לפניה צעצועים ואף מנסה לשכב מולה אך היא לא ממש מתעניינת נראה כי היא מרגישה שהיא לא רואה עולם בשכיבה על הבטן... 1 - האם זה נכון שאני "מכריחה" אותה לעמוד על המרפקים למרות מחאותיה? כדי לעזור לה אני משכיבה אותה לעיתים על כרית משופעת (חלק מהאוניברסיטה) ואז היא מצליחה להרים את הראש לפרקי זמן ארוכים יותר. 2- האם כרית זו לא מפריעה להתפתחות התקינה? אני לא רוצה שתתרגל אליה יותר מידי? 3- האם היכולת להרים את הראש מגיעה אך ורק כתוצאה מאימון או גם תוצאה של גדילת התינוקת (לדוגמא השרירים מתחזקים עם הזמן וקל לה יותר להרים עצמה?) אני דואגת ומבולבלת... אשמח לכל עצה, תודה, סיוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התגנדות לשכיבה על הבטן
שירי קאשי15/09/2008הי סיון,
בתך עדיין צעירה ואינה חייבת עדיין לשכב עם ראש מורם לפרקי זמן ארוכים. זה בסדר שהיא שוכבת עם הראש לאחד הצדדים (שימי לב שכל פעם לצד אחר) והיא אמורה להתחיל ולהתנסות בהרמת ראש עצמאית. בהתחלה הרמת הראש תהיה רק משרירי הצואר ולאחר מכן היא תתחיל לצרף גם את חוליות הגב. תני לה הזדמנות להתחיל ולחזק עצמה לבד לפני שאת מביאה להרמתה כיוון שאת מביאה אותה כרגע למצב שהוא עדיין מוקדם בשבילה מבלי שעברה את הדרך לשם.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. בנוגע לכרית המשופעת...
סיון15/09/2008האם השכיבה עליה מומלצת או שעדיף שאשכיב אותה על משטח ישר לגמרי(ואז יש לציין היא נוטה פחות להרים את הראש ולבכות מהר יותר)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרית המשופעת
שירי קאשי16/09/2008הי סיון,
הכרית המשופעת יכולה להיות שלב מקדים לשכיבה עצמאית על משטח ישר אבל כמובן שהשאיפה היא להקנות לה יכולת לשכב כך לבד ולתרגל את הרמת הראש בכוחות עצמה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)