מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן שלושה חודשיםדנה17/09/2008
בני בן שלושה חודשים ושבוע. הוא נולד בשבוע 34 להריוני במשקל 2.750 ונחשב לפג בגלל שבוע ההריון. היום הוא שוקל 5.460. אני משתדלת במהלך היום לשים אותו על הבטן (למרות שאחרי כמה דקות הוא לא ממש מרוצה, ואז אני הופכת אותו). השבוע הייתי בטיפת חלב וכשהאחות שמה אותו על הבטן היא הסבה את תשומת ליבי שהוא מושך את ידיו לאחור ושם אותן לצידי הגוף ולא בקו הכתפיים. היא אמרה שכנראה חגורת הכתפיים שלו חלשה כדאי לי לפנות לפיזיותרפיסט להתייעצות. בנוסף, כשהוא שכב על גבו היא משכה אותו בידיו כאילו לישיבה ואמרה שראשו שמוט והוא לא מתאמץ להחזיקו וגם על זה כדאי לי להתייעץ. ....האם אין חשיבות לעובדה שנולד פג? האם אני צריכה לדאוג? שאלך כבר להתייעץ? שאלה נוספת: בני מכווץ את שרירי הבטן ומושך פעמים רבות את רגליו לכיוון הבטן וחובט במזרן (גם במהלך הלילה), ופעמים רבות אני מוצאת אותו במהלך הלילה במקום אחר במזרן (ולפעמים אני מוצאת שהוא "הסתובב" כך שראשו נמצא במקום שבו היו הרגליים...) - האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב17/09/2008הי דנה
אנו מתייחסים כמובן לשבוע הלידה ובוחנים את ההתפתחות לפי הגיל המתוקן, אבל,
מה שאת מתארת נשמע כמו היפוטוניה, טונוס שרירים נמוך. במקרה של היפוטוניה אין משמעות לגיל מפני שהדבר מלווה את כל ההתפתחות וכדאי לטפל בזה מוקדם ככל הניתן.
אני ממליצה בחום לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות ולקבל אבחון ויעוץ לתרגול בבית,
אשמח לעמוד לרשותכם גם אני בעניין זה טלפונית.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה17/09/2008תודה רבה על התשובה, ו...מה בדיוק ההבדל בין פיזיותרפיסט למדריך התפתחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דבי גרוס דולב17/09/2008הי דנה
התפיסה ודרכי הטיפול הן מעט שונות, ליווי התפתחותי מסובב על פלדנקרייז ונותן ראייה כלל מערכתית של הגוף. במקרה שלכם למשל אני לא אטפל רק בחגורת הכתפתיים אלא אתן תרגילים כוללים לחיזוק טונוס שרירים. אנחנו מדברים הרבה על שימוש נכון במערכת השלד והשרירים על מנת ליצור תנועה נכונה. השיטה מאוד ידידותית לתינוק וקלה ליישים ותרגול בבית, אין צורך ללכת למטפל באופן קבוע על מנת לתרגל. אשמח לתת לך עוד פרטים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת
דנה18/09/2008האם תשובתך לגבי אפשרות להיפוטוניה מתייחסת גם למצב שתיארתי שהוא מכווץ את שרירי הבטן ומקרב את רגליו אליו ו"מסתובב" במיטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דנה
דבי גרוס דולב18/09/2008הי דנה
לא נראה לי שמה שאת מתארת קשור להיפוטוניה. אני גם לא ממש מבינה למה כוונתך אבל אם הכוונה היא לסתם הנפת רגליים וקירובם לראש הרי שזה נורמאלי. אם הוא עושה זאת תוך שימוש בגמישות יתר ובקלות רבה הרי שזה ביטוי להיפוטוניה.
מקווה שעניתי ואם לא את מוזמנת לשוב אלי ביתר פירוט
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר...
דנה19/09/2008מצטערת על הזכרון ה"קצר", אבל נזכרתי בעוד משהו: פעמים רבות כשאני מרימה אותו מהמיטה לאחר שישן או מרימה אותו לגרפס אחרי שאכל הוא מתמתח ומקער את גבו כך שראשו הולך אחורה וכך גם הישבן...זה מעיד על משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמך דנה
דבי גרוס דולב19/09/2008הי דנה
זה עלול להצביע על שרירים אחוריים מקוצרים, או על גמישות יתר והקשתה של הגב. קשה להגיד בבירור בלי לראות איך ובאיזו מידה זה נעשה.
בברכה, דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)