התקדמות על 4 וגמישות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקדמות על 4 וגמישות
    דפנה
    02/07/2007

בני בן 8 חודשים והתחיל לזחול לפני כשבועיים. הזחילה שלו אינה אחידה ואחרי כמה צעדים הוא נוטה לשלוח את אחת הרגליים הצידה ואף לעבור לעמידה על 4 ולהתקדם כך. בנוסף הוא מגלה לאחרונה גמישות: הוא עושה פישוקים מאוד רחבים בישיבה(עד כדי שפגט). האם זה תקין? האם לתת לזמן לעבור ולראות אם זה מסתדר? הוא עובד בין המצבים של שכיבה/ישיבה/זחילה לבד. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקדמות על 4 וגמישות

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    02/07/2007

הי דפנה,
    זחילה ראשונית היא בדרך כלל גישושים אחרי הדרך הנוחה ביותר והיעילה ביותר להתקדמות ולכן בנך זוחל זחילה "לא אחידה" כמו שאת מגדירה זאת. אם קיימים כל המרכיבים הדרושים לזחילה יעילה ונכונה היא תתפתח לבד, אם חסרים מרכיבים מסויימים כמו אפשרות למתוח צד אחד של הגוף תוך כדי קיצור הצד השני, כמו אפשרות לדחוף עם כפות הרגליים, כמו גמישות של בית החזה יכול להיות שהדרך שבה יזחל תינוקך תהיה שונה מהדרך האופטימלית אולם הוא יצליח להתקדם בסופו של דבר תוך מציאת הדרכים הנוחות לו. דרכים אלה הן לא בהכרח מה שנכון ואופטימלי לשלד ולשרירים ולכן כדאי לאפשר לתינוקך את כל היכולות על ידי תרגילים שיכולים להקנות לו אימון במרכיבי הזחילה. אני מצרפת קישור למאמר בנושא צעדים ראשונים בזחילה, יש במאמר זה הרבה עצות, תרגילים וטכניקות לשיפור הזחילה בתחילת דרכה.
    לגבי הגמישות שאת מתארת, האם היא הייתה תמיד? קשה לי לתת עצה במקרה זה כי אני לא רואה את בנך, האם יש לך נקודות השוואה לילדים אחרים בגילו? אם הגמישות נראית לך חריגה או היית רוצה עוד חוות דעת הייתי ממליצה לך לפנות לאבחון פרטי. את יכולה ליצור קשר עם המרכז שלנו בת"א (פרטים באתר).
    בכל אופן קריאה מהנה של המאמר המומלץ ואשמח לקבל עדכונים
    עינת דולב הדס
    מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
    www.first-step.co.il

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו