מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקדמות על 4 וגמישותדפנה02/07/2007
בני בן 8 חודשים והתחיל לזחול לפני כשבועיים. הזחילה שלו אינה אחידה ואחרי כמה צעדים הוא נוטה לשלוח את אחת הרגליים הצידה ואף לעבור לעמידה על 4 ולהתקדם כך. בנוסף הוא מגלה לאחרונה גמישות: הוא עושה פישוקים מאוד רחבים בישיבה(עד כדי שפגט). האם זה תקין? האם לתת לזמן לעבור ולראות אם זה מסתדר? הוא עובד בין המצבים של שכיבה/ישיבה/זחילה לבד. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס02/07/2007הי דפנה,
זחילה ראשונית היא בדרך כלל גישושים אחרי הדרך הנוחה ביותר והיעילה ביותר להתקדמות ולכן בנך זוחל זחילה "לא אחידה" כמו שאת מגדירה זאת. אם קיימים כל המרכיבים הדרושים לזחילה יעילה ונכונה היא תתפתח לבד, אם חסרים מרכיבים מסויימים כמו אפשרות למתוח צד אחד של הגוף תוך כדי קיצור הצד השני, כמו אפשרות לדחוף עם כפות הרגליים, כמו גמישות של בית החזה יכול להיות שהדרך שבה יזחל תינוקך תהיה שונה מהדרך האופטימלית אולם הוא יצליח להתקדם בסופו של דבר תוך מציאת הדרכים הנוחות לו. דרכים אלה הן לא בהכרח מה שנכון ואופטימלי לשלד ולשרירים ולכן כדאי לאפשר לתינוקך את כל היכולות על ידי תרגילים שיכולים להקנות לו אימון במרכיבי הזחילה. אני מצרפת קישור למאמר בנושא צעדים ראשונים בזחילה, יש במאמר זה הרבה עצות, תרגילים וטכניקות לשיפור הזחילה בתחילת דרכה.
לגבי הגמישות שאת מתארת, האם היא הייתה תמיד? קשה לי לתת עצה במקרה זה כי אני לא רואה את בנך, האם יש לך נקודות השוואה לילדים אחרים בגילו? אם הגמישות נראית לך חריגה או היית רוצה עוד חוות דעת הייתי ממליצה לך לפנות לאבחון פרטי. את יכולה ליצור קשר עם המרכז שלנו בת"א (פרטים באתר).
בכל אופן קריאה מהנה של המאמר המומלץ ואשמח לקבל עדכונים
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)