מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לכעוס על תינוקמיטל03/07/2007
שלום רב,
ביתי בת שנה וחודשיים, איתי בבית (הופכת לי את כל הבית אך אני עדיין לא מוכנה נפשית לשים אותה במסגרת) היא לא מקשיבה כשאני אומרת לה אסור או אמא לא מרשה, היא מחייכת אליי וממשיכה לעשות את אותו דבר (למשל כמו ללכת לשחק במים של השירותים, לפתוח את הארון ולגעת בתוך האשפה וכו' וכו') אני חוזרת שוב ושוב "אסור" אמא לא מרשה" אך היא בשלה וזה ברור לי שהיא מבינה. פעם אחת שכבר אבדה סבלנותי ואמרתי בקול גבוה "לא" באינטונציה שהיא נעלבה והבינה שזה לא בסדר ומיד הפסיקה ובאה לעברי. קראתי פעם שכצועקים על תינוק או ילד יש לזה השלכות לעתיד ויכול לגרום לליקוי למידה.
אם כך, מה אני צריכה לעשות כדי שתקשיב ותבין אותי? (אני מסבירה לה מדוע אסור לגעת אך ממש אבדה סבלנותי)
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס03/07/2007מיטל הי,
ילדים מבינים בדרך כלל מעשים יותר מאשר מילים. כלומר במקום להגיד לה 1000 פעמים לא ואסור ואמא לא מרשה, אמרי רק פעם אחת והראי לה למה את מתכוונת. פשוט אמרי פעם אחת וקחי אותה מהמקום בו שיחקה. אם מדובר בשרותים אפילו סגרי את הדלת כדי שלא תכנס שוב. אל תחזרי על הלא הרבה פעמים ואל תעשי עניין גדול וכעס גדול, פשוט תנהגי באסרטיביות והחלטיות ואמרי לה "אסור לגשת לשירותים" או "אמא לא מרשה לשחק בחשמל כי זה מסוכן" ופשוט קחי אותה משם. בעיקרון אם תעשי מזה יותר מדי עניין יש סיכוי שהיא תבין שהיא "מפעילה" אותך על ידי עשיית דברים אסורים ובכך היא משיגה תשומת לב לא משנה אם היא שלילית, ולכן יש סיכוי שהיא תמשיך ב"פעילות" האסורה. אם פשוט תקחי אותה משם, אחרי כמה פעמים היא תבין שאסור.
בתך נשמעת ילדה סקרנית מאוד ואולי צריך לאפשר לה לגלות לבד כל מיני דברים. את יכולה לתת לה להתעסק בארון מטבח בו מונחים רק כלי פלסטיק, את יכולה לתת לה בקבוקי פלסטיק רייקים לפני שאת משליכה אותם לאשפה, לסדר אותם בשורות או לגלגל אותם. אני בטוחה שהיא תמצא מה לעשות איתם. אפשר לקפל לידה כביסה ולתת לה לעזור לקפל... (ברור שאחכ תקפלי שוב אבל זה פשוט מקומות שאסור להתעסק בהם ואת יוצרת לה סוג של גישה שאולי תפחית מהסקרנות - תמיד דבר אסור הוא יותר מעניין... גם עבודה עם חומרים שונים, כמו צבעי ידיים, כמו חול, כמו אוכל - תני לה לאכול לבד, ירקות מבושלים ודברים רכים אחרים שאפשר להתמשמש בהם.
אשמח אם תעדכני אותי
בהצלחה
עינת דולב הדס
מדריכת ליווי התפתחותי בשיטת "צעד ראשון"
www.first-step.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)