תינוק בן חמישה וחצי חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן חמישה וחצי חודשים
    סיגל
    27/09/2008

שירי היי בני עדל פני שלושה שבועות היה דוחף את עצמו על הגחון זוחל כמו צוללן לעבר הצעצע מרים ראש יפה מסתובב ציר מתהפך מהבטן לגב וממש התקדם יפה לאחרונה כשהוא על הבטן הוא פשוט שוכב לו בפיסוק רגליים רחב יחסית מרים את פלג גופו הקדמי גבוה מהריצפה ואינו מנסה אפילו לזוזכשאני מגרה אותו עם חפץ מעל הוא פשוט משתמש רק בפלג גופו הקדמי מושיט ידיים מסתובב אך רק עםהידיים אם אני שמה מתחתיו הגבהה נניח כרית הוא מרומם על ארבע ונעמד הוא כל הזמן מנסה לעמוד נאחז ברגל שלי ומטפס אבל מסרב להתהפך וכאילו נסוג מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוק בן חמישה וחצי חודשים

שירי קאשי
    28/09/2008

הי סיגל,
    רגרסיות מסויימות ועצירות בהתפתחות הן חלק בלתי נפרד מהתהליך. יחד עם זאת מה שאת מתארת זו רגרסיה שהיא כבר מתמשכת יחסית וצריך לבחון מה הגורם. ללא אבחון קשה לי למקד את אופן הטיפול אך אתן לך מספר עצות מה לעשות בינתיים:
    1. שהרגליים יהיו כמה שיותר חשופות כולל ברכיים וכפות רגליים.
    2. לגרות הרבה לסיבוב סביב ציר שם גם צריכה להיות תגובה של כפיפת הרגל.
    3. להמעיט בגירויים אשר יעודדו אותו להתרומם לשש או לעמידה.
    4. להפחית את הגירויים סביבו כך שיצטרך להתקדם בכדי להגיע לצעצוע ולא שיוותר ופשוט יגיע למשהוא קרוב יותר.
    5. על כדור פיזיו להניע ימינה ושמאלה באון איטי ולהמתין כל פעם לתגובה של כפיפת הצד הנגדי.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו