מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 7 חודשיםמאיה28/09/2008
שלום, בני בן 7 חודשים ומתהפך חופשי לשני הכיוונים, הוא מסתובב סביב צירו במהירות רבה אך לא מראה שום סימן של ניסיון להתקדם קדימה. כאשר מגישים לו צעצוע רחוק מהישג היד הוא מנסה להימתח בשביל להגיע לשם,לפעמים מנסה להגיע אליו ע"י התהפכויות וכשלא מצליח בוכה. לפעמים הוא מצליח על ידי דחיפה חזקה של הטוסיק אחורה לעלות על 6 והוא מאוד נהנה מזה ומתנדנד אבל לא משתמש בזה כדי להתקדם קדימה ויורד בחזרה על הגחון ושוב נהיה מתוסכל. כשהוא מנסה להגיע לצעצוע הוא עם כפות הרגליים באוויר עושה תנועות של זחילה (הודף את הרגליים באוויר אחת אחרי השניה) אבל לא נוגע ברצפה. האם יש לי דרך לעזור לו והאם זה טוב שאני מחזיקה לו את כפות הרגלים על הרצפה וכך לפעמים הוא כן דוחףעם הרגליים ומצליח להתקדם?חלק מהאנשים אמרו לי שזה לא טוב שאני מחזיקה לו את הרגליים ונותנת לו להשתמש ביד שלי בשביל לדחוף עצמו כי הוא לא לומד להשתמש ברצפה, האם זה נכון? סליחה על האורך ושנה טובה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7 חודשים
שירי קאשי02/10/2008הי מאיה,
לבנך יש נטיה להרים את כפות הרגליים מהרצפה ולכן אינו לומד את השימוש הנכון בהן ואת האופציה לדחוף על מנת להתקדם. כשאת נותנת תמיכה לרגליים על ידי החזקתן קרוב לרצפה את מאפשרת לו ללמוד על אפשרות זו. זהו בהחלט אחד התרגילים שניתן לעשות, כמובן שלא צריך כל הזמן להחזיק את רגליו אלא ללמדו להניח את הרגליים ובכך לאפשר לו ללמוד את התנועה בכוחות עצמו.
כשהוא שוכב על הבטן את יכולה לטפוח בקצב מהיר על רגליו (לכל האורך) על מנת לעודד אותו להרפות את רגליו ולהניחן על הרצפה. ככל שיתנסה יותר בשכיבה עם רגליים מונחות כך באופן אקראי מידי פעם גם ידחוף עם הרגליים את הרצפה וילמד שפעולה זו מייצרת תנועה של הגוף שלו. כמו כן יש להרבות בתנוחות בהן הגב מתעגל כמו ערסול אם הוא מסכים או שכיבה מעורסלת בפוף. תנוחה זו היא מפחיתה את המתח השרירי ומאפשרת גב ולרגליים להרפות וכן היא דומה לעמידת שש (רק הפוך). בנוסף יש לעשות הכרות של כפות הרגליים עם הרצפה וזאת ניתן לעשות על ידי כך שבשכיבה על הגב תכופפי את רגליו והניחי את כפות הרגליים קרוב לטוסיק. בתנוחה זו המתיני שידחף. תרגיל דומה נין לעשות מול הקיר כשאת מחזיקה אותו עם הפנים כלפי חוץ, רגליים כפופות וכפות רגליים נשענות על הקיר. גם בתנוחה זו המתיני לדחיפה. על מנת להעצים את אפקט הדחיפה את יכולה בכל פעם שהוא דוחף לרוץ איתו אחורה. תרגיל זה הוא גם מהנה מאוד וגם מלמד על הקשר בין פעולת הדחיפה של כפות הרגליים והרגליים לבין התנועה שנוצרת.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)