מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת חצי שנה - עומדתLora06/10/2008
היי. התינוקת שלי בת חצי שנה השבוע עומדת על הרגליים כבר מעל שבוע. היום היא התחילה להתקדם בעמידה במיטה כשהיא מחזיקה במעקה. כמובן שכל רגע היא רוצה לעמוד ומנצלת כל הזדמנות למצוא איזה הגבהה על מנת לטפס עליה. היא זוחלת יפה מאוד על שש (כבר כשלושה שבועות ובהמשך לזחילת גחון) ועומדת על ארבע. שלוש שאלות: 1. היא בכלל לא מנסה להתיישב. כאילו זה לא מעניין אותה. המטרה העליונה היא לעמוד על הרגליים ואז היא משמיעה קול הניצחון כמו של טרזן. האם אני אמורה לקדם את ההתיישבות שלה? האם יש חשש שהיא תדלג את השלב הזה? 2. למרות שזה נשמע מצחיק אבל אני מפחדת שיהיו לה רגליים לא עקומות כי היא נראת לי קטנה ולא חזקה לעמוד על הרגליים. כמובן שהיא נעמדת בכוחות עצמה ואף אחד לא מעמיד אותה. היא יכולה לעמוד במיטה כדקה וזה נראה לי המון המון זמן. האם יש סיבה לדאגה? 3. איך משכיבים אותה לישון? אני משכיבה - היא נעמדת, אני משכיבה - היא נעמדת. זה יכול לקחת גם 40 פעם... תודה רבה. לורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללורה
דבי גרוס דולב07/10/2008הי לורה
קודם כל זה טוב שביתך הספיקה לזחול גם גחון וגם 6 לפני שנעמדה, אבל..
זה אכן מאוד מוקדם ואת מתארת שתי עובדות שעלולות להצביע על מתח יתר בגב :
הקושי להתיישב וההיעמדות המוקדמת. שניהם "הולכים" בד"כ יחד עם גב זקוף ומתוח יתר על המידה שכמו מושך את הגוף מעלה ומקשה על התיישבות שדורשת מידה של כפיפה ורכות בגב.
גב תנועתי ופחות מתוח חשוב ליציבה ולשיווי המשקל ולכן על אף התפתחותה המהירה של ביתך יש לתת את הדעת על השלבים שבדרך ועל מימושם.
זהו כמובן אבחון מרחוק וללא היכרות עם ביתך. כדאי לך לשקול מפגש עם מדריכה להתפתחות תינוקות שתיתן מענה ותרגילים מדויקים יותר. דרך אגב- אותם הדברים שציינתי משפיעים גם הם על הקויש למצוא מנוחה במיטה ולהירדם.
אשמח לתת לכם גם מענה טלפוני להתייעצות או לקביעת שיעור פרטי.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אשמח לקבל תגובה של שירי.
Lora08/10/2008שלום, הינו כבר באבחון אצל שירי כך שהיא מכירה את הילדה. שירי, הינו ביועץ בתל אביב, רחוב פרישמן. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספות
שירי קאשי09/10/2008הי לורה,
את הנטייה לעמוד קשה מאוד לעצור אך בהחלט חשוב לדעת שאינה מומלצת. ראשית השתדלו להמעיט גירויים לעמידה בסביבה שלה. כמובן במגבלה של מה שניתן לעשות, ברור שלא ניתן להעלים את כל הגירויים. אם יש בבית כסאות קטנים, בימבה או כל דבר דומה שמעודד העמדות וניתן להסתירו אז עדיף. אם הי זוחלת לכיוונכם ומיד מנסה לטפס ולהעמד אתם יכולים כל פעם להתרחק מעט ובכך למשוך מעט יותר את הזחילה ולהפחית את נסיונות העמידה. צאו החוצה לפארק או גינה בה יש פחות גירויים לעמידה ולאפשר לה לזחול בשטח פתוח (כל עוד מזג האויר מאפשר. במהלך היום רצוי לשהות יותר על הרצפה/מזרון ולא בלול שגם הוא מעודד עמידה. כמובן שבשינה אין דרך להמנע משהיה במיטה אך את יכולה לנסות ולתת לה עיסוי במיטה בכדי לעזור לה להרפות ואולי להמשיך לשכב במקום להעמד.
לגבי הישיבה:
1. מעמידת שש להטות את הטוסיק אחורה והצידה על מנת להראות לה את הכיוון להתיישבות. יש סיכוי שהיא תתחיל להתנסות בכך בכוחות עצמה.
2. ממצב של עמידה, לתת לה שתי ידיים (בגובה נמוך) ולדחוף את אזור בית החזה שלה עם הראש שלך. הטייה זו גורמת לכפיפה שלה תוך כדי הוצאת הישבן החוצה וכפיפת הברכיים. תרגיל זה מלמד אותה לרדת לישיבה ממצב של עמידה.
3. על כדור פיזיו להושיב אותה בתחילה עם שתי רגליים קדימה ובהמשך בישיבה משוכלת ולהטות לכל הכיוונים על מנת לשפר את היציבה שלה ואת שיווי המשקל.
באופן כללי היא צריכה גם להמשיך ולעבוד על תרגילים של כפיפה והתעגלות הגב. בגילה כבר קשה מאוד לערסל אבל את יכולה לנסות בשכיבה על הגב להרים רגליים לכיוון בית החזה, תוך משחק "קוקו" מאחורי הרגליים שלה ולודא שהגב מתעגל. להמשיך בעיסויים בכלל ובגב והשכמות בפרט.
את מוזמנת ליצור גם קשר טלפוני אם לא הכל מספיק ברור.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)