בן 5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 5 חודשים
    הדס
    08/10/2008

הי, בני בן 5 חודשים ושלושה שבועות אני לא יודעת אם ישנה סיבה לדאגה אבל אשמח לקבל דעתכם אציין כי הוא ילד בריא ומקסים אבל כמה דברים שנראים לי כמשהו לתשומת לב 1. הוא לא נוטה לחייך ז"א צריך ממש להביא את ליצן החצר וגם הוא לא בטוח יקבל חיוך 2. כאשר הוא על הבטן הוא לא לאורך זמן (גם ע"י גירויים) מצליח להחזיק את הידים קדימה וכתוצאה מכך גם את הראש. הוא בעיקר פורש את ידיו לצדדים. 3. מתהפך מהגב לבטן חופשי ולהפך לעיתים רחוקות, וכאשר "נתקע" על הבטן מאבד את סבלונותו במהירות ומתחיל לבכות 4. יונק יניקה מלאה, מתעורר בלילה לפחות 2-3 פעמים, ובמהלך היום הוא ישן 2-3 שינות נוספות לא יותר מ- 45 דקות בכל פעם. האם 4 הדברים נורמליים? המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה להדס

דבי גרוס דולב
    08/10/2008

הי הדס
    1. עניין החיוך שייך לטמפרמנט ואם כל שאר התחום הקוגניטיבי טוב אז הכל בסדר וגם זה יכול להשתנות עדיין.
    2. שכיבה על הבטן חשובה והכרחית ובגיל זה אנו רוצים לראות שכיבה נינוחה וממושכת על הבטן.
    מה שאת מתארת הוא תנוחת "אווירון" בה הידיים פרושות לצדדים ולא מאפשרות שכיבה על הבטן. צריך לבדוק האם הילד יודע לחזור מתנוחה זו ולראות את שכיחותה, לעיתים שכיחות גבוהה שלה עלולה להצביעה על מתח בגב, קיצור הרירים שם ולכן קושי בשכיבה על הבטן וקושי להתהפך מבטן לגב.
    3. בנך עדיין בטווח הגילאים שבו מתרחשת התהפכות אבל ראי בסעיף2, אם יש שרירי גב מקוצרים הרי שזה מקשה וצריך לתרגל.
    4. נשמע לי נורמלי. בעניין שינה ביום- כדאי לעשות מה שניתן על מנת לתת לו שנת יום ממושכת אבל אם הוא לא מראה סימני עייפות קשים ביום ואת עושה כל שביכולתך על מנת להעניק לו שינה הרי שזה אופיו וזה בסדר גמור.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו