מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאמא05/07/2007
בני בן חמישה חודשים בעוד 4 ימים . הוא שוכב על הבטן מרים את הראש, מעביר משקל מצד לצד, משחק עם חפצים סביבו- כלומר מושיט/ מרים יד אחת כדי לגעת בחפץ אך עדין אינו מתהפך. לא מהבטן לגב ולא מהגב לבטן.
יש לציין כי מגיל חודש הוא ישן על הבטן ( אני יודעת שזה אסור, אך רק כך הוא ישן טוב) וכאשר אני הופכת אותו לגב הוא מתעורר כעבור חצי שעה.
בזמן ערות הוא שוכב גם על הגב אין בעיה.
האם אני צריכה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא
דבי גרוס דולב05/07/2007שלום,
קודם כל לא כדאי לדאוג, זה אף פעם לא עוזר.
תווך הגילאים שבו אנו רוצים לראות התהפכות הוא בין 4 ל 6 חודשים ובכל מקרה אנו רוצים לראות לפחות את מרכיבי ההתהפכות. אפרט לך חלק ממרכיבי ההתהפכות ואת תבדקי האם קיימים:
האם בזמן שכיבה על הגב בנך מרים את רגליו לכוון הראש בקלות? האם הוא שוכב על הצד? האם בזמן שכיבה על הבטן הוא יודע גם להוריד ולהניח את הראש על הרצפה או שהוא זקוף כל הזמן? האם הוא נוקשה? "שרירי"? האם הוא נהנה או מפחד מתנועה במרחב, "אווירונים" למיניהם? אני מנסה דרך שאלות אלה להבין כמה דברים שכן קשה לי לדעת מה מעכב את בנך מלהתהפך, אני עני לי על השאלות הללו ואמשיך להתייחס בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)