ישן יותר מידי ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ישן יותר מידי ?
    נעמה
    14/10/2008

שלום רב, איתי בן חצי שנה ושבועיים שוקל 7880 ק"ג גובה 70 ס"מ נולד כחודש לפני הזמן במשקך 2695 ק"ג, ניזון 3 חודשים ראשונים מהנקה בלבד ואח"כ מתמ"ל. לפני שבועיים התחלנו עם מוצקים ועושה רושם שהוא די מתלהב ואוכל יפה. דאגתי היא בהקשר להרגלי השינה שלו. כל שעתיים הוא ישן בין 40 דקות לשעה ולפעמים אפילו ישן שעתיים וחצי (!), ובלילה ישן לילה שלם. כשאני מנסה "למשוך" אותו להישאר ערני במהלך היום הוא הופך להיות עצבני, מושך את האוזניים, משפשף את העיניים ובוכה בלי סוף. (הוא לא יכול להירדם באף מקום מלבד המיטה שלו או הסלקל). האם זה נורמלי ? אני יודעת שמגיל חצי שנה תינוקות אמורים להיות כבר הרבה יותר עירניים במהלך היום ולישון לכל היותר 2 תנומות ביום כל אחת בת שעה - שעה וחצי לכל היותר. לפני מספר שבועות איתי חלה וביקשתי שיבדקו לו המגולובין וברזל בדם והתשובות יצאו טובות. מה יכול לגרום לו לישון כל כל הרבה במהלך היום ? האם אני צריכה לגרות / לעניין אותו ע"י משחקים חדשים ? או שאולי יש תינוקות שפשוט אוהבים לישון יותר ? ודבר נוסף שאציין - הוא עדיין לא מתהפך בכלל, אנחנו עובדים איתו ממש באינטנסיביות על שכיבה על הבטן ועל תרגילי התהפכות ונראה כי זה ממש מעייף אותו, אבל אין לי מושג אם זה קשור להרגלי השינה שלו....? תודה וסליחה על אורך המייל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ישן יותר מידי ?

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

דבי גרוס דולב
    14/10/2008

הי אורית
    מאחר שכבר שללתם סיבות רפואיות ומכיוון שאת מציינת איחור בהתפתחות, עייפות וריבוי השעות שינה הייתי מאוד ממליצה לבדוק את הנושא של טונוס שרירים. טונוס שרירים הוא המתח בשרירי הגוף. אחד הסימנים לכך הוא פאסיביות מסוימת, עיכוב בהתפתחות ועייפות. בנוסף, נטייה לשינה מרובה יכולה לנבוע גם מסוג של טמפרמנט.
    אני בהחלט נוהגת להתייחס לגילו המתוקן של התינוק אבל לאור הדברים שציינת הייתי שוקלת אבחון עמוק יותר ותמיכה בהתפתחות המוטורית. אתן לך תרגיל פשוט כדי לעשות בדיקה בסיסית של טונוס השרירים: הרימי את בנך לתנוחת "אווירון" מאוזנת באוויר, השארי שם מספר שניות והסתכלי על ידיו ורגליו, האם הן מתנגדות לכח הכובד ומתרוממות מעט או שהן נשמטות מטה?
    כנ"ל כשהוא עם הפנים קדימה, החזיקי אותו בבית השחי והטי אותו מעט בזווית כך שיאלץ להחזיק את ראשו ולהפעיל כח על מנת לא להישמט, האם הוא מחזיק את עצמו או שרגליו וראשו נשמטים לאחור? עשי את הבדיקה הקטנה הזו ,חזרי אלי ואמשיך בהתייחסותי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לשאלותיך -

נעמה
    16/10/2008

שלום רב, ראשית תודה רבה על התייחסותך. שנית, ביצעתי את שני התרגילים עפ"י המלצתך ואכן הבחנתי כי בתרגיל האווירון ידיו ורגליו של איתי אכן נשמטות מטה ולא מתרוממות... הוא אפילו לא מנסה להרים אותם או שאולי כן אבל לא מצליח בכלל, אחרי מס' שניות הוא מתחיל לבכות ומתחיל למצוץ אצבע (אגב - תגובת מציצת האצבע אינטנסיבית מאוד כשאנחנו מתרגלים איתו שכיבה על הבטן והתהפכות)ו לגבי התרגיל השני איתי אכן מחזיק את עצמו כלומר ראשו ורגליו אינם נשמטים לאחור כלל ונראה כי הוא שולט היטב בגופו, אך לא כך לגבי תרגיל האווירון... שמתי לב גם כי בעת תרגול שכיבה על הבטן אחרי מספר שניות איתי מוריד את ראשו לרצפה דוחף אצבע לפה וכאילו מאותת לי שהוא "נכנע" ולא מסוגל יותר, לעיתים הוא אף מפסיק לבכות ופשוט נותר עם הראש על הרצפה ועם האצבע בפה כמה דקות. אחרי שהוא צובר כוחות חדשים הוא מתחיל לבכות מחדש ולהרים את ראשו שוב. האם יש קשר בין תוצאות התרגילים ומה שתיארתי לעיל לבין טונוס השרירים - גבוה או נמוך ? ומה אפשר לעשות ? ואם אכן מדובר בטונוס שרירים, האם תרגול השכיבה על הבטן שאנו עושים איתו עלול להזיק לו ? סליחה על השאלות המרובות אני פשוט מאוד מודאגת. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

דבי גרוס דולב
    16/10/2008

הי אורית
    קשה דרך פורמט זה לתת אבחון מדויק אבל אני נוטה להאמין שלבנך יש טונוס שרירים לא מאוזן, נמוך. "מבחן האווירון" בד"כ די קולע ובכל זאת, זוהי רק הערכה מרחוק.
    אינני יודעת איזה סוג של תרגול שכיבה על הבטן אתם מבצעים אבל אני מאמינה שהוא איננו מזיק,
    מה שכן, פעמים רבות הוא איננו מועיל מפני שהוא לא נוגע בנקודת החולשה שגורמת לעיכוב או לקושי.
    טונוס שרירים מאוזן הוא פרמטר חשוב מאוד להמשך ההתפתחות ומהווה בסיס ליכולות מאוחרות יותר.
    אני מאוד ממליצה לכם לשקול אבחון פרטי וקבלת תרגילים ספציפיים לבנכם על מנת לתת לו בסיס ותנאים טובים להמשך התפתחות, אשמח גם אני לעמוד לרשותכם בנושא זה
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לתגובתך :

נעמה
    16/10/2008

באמת שמתי לב שאנחנו עובדים איתו על שכיבה על הבטן (באמצעות תרגילים ששירי קאשי המליצה לנו לבצע איתו) אבל אני לא רואה התקדמות איתו ההפך - הוא נעשה יותר קשיח ומרגיש כאילו אנחנו מענישים אותו - לפחות כך זה נראה מהצד שלנו. מה שבטוח זה שממש ממש קשה לו. אני אצור איתך קשר טלפוני כדי לבדוק איך אנחנו יכולים להתקדם איתו. מודה לך מקרב לך על הסיוע. אורית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו